24 Ιανουαρίου 2022 (12:57)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σε πανικό ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Αντί να απολογείται, απειλεί.

Με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ, εκτός του zantereport, για το οποίο αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ο πρόεδρος του Λιμενικού…

Ελλαδα Ζακυνθος , 27 Αυγούστου, 2020 19:04

Με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ, εκτός του zantereport, για το οποίο αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Αναστάσιος Πλέσσας, αποτυπώνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει, μετά τις αποκαλύψεις του zantereport για τα όσα συμβαίνουν στον οργανισμό του οποίου προεδρεύει.

Ο κ. Πλέσσας, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, στην παραληρηματική ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον του zantereport, χωρίς ωστόσο να απαντά σε ούτε ένα από τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί με αφορμή την απευθείας ανάθεση της κατασκευής της πόρτας του μόλου του Αγίου Νικολάου σε εταιρεία στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο αδελφός υπαλλήλου του Λιμενικού ταμείου.

Αφού λοιπόν του επιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς μέχρι κεραίας, πάμε να απαντήσουμε με στοιχεία στους αστείους του ισχυρισμούς.

Το zantereport, δημοσίευσε την ανάρτηση του ίδιου του Λιμενικού Ταμείου στην “Διαύγεια”, ακριβώς όπως αυτός την ανήρτησε με το εις διπλούν χρηματικό ένταλμα. Στην πρώτη ανάρτηση μάλιστα, η σειρά του αριθμού εντάλματος, (όλως τυχαίως;) καλύπτεται από μία σφραγίδα, ενώ δεν φαίνεται η υπογραφή στο τέλος του εγγράφου.

Στο δεύτερο χρηματικό ένταλμα, το οποίο επαναλαμβάνουμε το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο έχει αναρτήσει στο ίδιο αρχείο μαζί με το πρώτο και κανένας άλλος, δεν υπάρχει στο τέλος του ούτε ημερομηνία ούτε υπογραφή. Γιατί άραγε;

Άρα αν υπάρχει προσπάθεια παραπλάνησης ή σκοπιμότητα αυτή ανήκει 100% στο Λιμενικό Ταμείο που δημοσίευσε το χρηματικό ένταλμα στην “Διαύγεια” εις διπλούν και σε κανένα ΜΜΕ ή ιστοσελίδα. Και για το λόγου το αληθές, ορίστε η αναρτημένη από το ίδιο το Ταμείο απόφαση στην “Διαύγεια” από την ιστοσελίδα της:

https://diavgeia.gov.gr/doc/99%CE%990%CE%9F%CE%A1%CE%977-%CE%9B%CE%9C%CE%97?inline=true

Συνεχίζουμε. Όταν το site μας έλαβε e-mail από τον δικηγόρο κ. Νίκο Ρουμαντζά, με το οποίο μας καλούσε να αναδημοσιεύσουμε το ρεπορτάζ με το ακριβές κόστος για την πόρτα στον λιμενοβραχίονα του Αγίου Νικολάου, το πράξαμε με την διόρθωση και στον τίτλο, δημοσιεύοντας μάλιστα ολόκληρο και αυτούσιο το email του δικηγόρου.

Δείτε τη δημοσίευση και το email εδώ

Αλήθεια, όμως, τι σχέση έχει ο δικηγόρος κ. Ρουμαντζάς, με τον υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου ονόματι επίσης Ρουμαντζά και την εταιρεία που έχει αναλάβει διάφορα έργα για λογαριασμό του ταμείου, ιδιοκτησίας επίσης κάποιου κ. Ρουμαντζά; Μήπως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου απαντήσει, αντί να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα;

Θα απαντήσει ο κ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου πόσο τίμιο και πόσο ηθικό είναι να παίρνει έργα με απ΄ευθείας αναθέσεις ή μετά από διαγωνισμούς η αξιοπιστία των οποίων μπορεί να ελεγχθεί, η εταιρεία αδελφού του υπαλλήλου στο Λιμενικό Ταμείο;

Θα απαντήσει ο κ. Αναστάσιος Πλέσσας που τόσο εθίγη εάν θεωρεί ότι 3.500 για την συγκεκριμένη κατασκευή είναι λίγα;

Θα απαντήσει ο κ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εάν είναι σίγουρος για το αδιάβλητο του διαγωνισμού για κιγκλιδώματα κόστους 15.000 ευρώ, για τα οποία η μόνη που έδωσε προσφορά εντός του προϋπολογισμού του έργου ήταν η ίδια εταιρεία του αδελφού του υπαλλήλου του; (δείτε εδώ )

Καταλαβαίνουμε ότι μην έχοντας απαντήσεις για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα άλλα ζητήματα που μόνο το zantereport έχει αναδείξει, όπως: γιατί υπάρχει ακόμα στο λιμάνι ένα φορτηγό που σαπίζει μαζί με στοίβες σκουπιδιών (δείτε εδώ ), ή γιατί επέτρεψε και υποσχέθηκε σε εμπόρους και μικροπωλητές να έρθουν στην Ζάκυνθο και να στήσουν πάγκους για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Διονυσίου, η οποία, όπως και όλες οι άλλες ανά την Ελλάδα, είχε απαγορευτεί με νόμο που μόνο εκείνος δεν ήξερε ή είχε άλλα στο μυαλό του (δείτε εδώ ), ή τέλος για τον απίστευτο τραγέλαφο με την παιδική χαρά στην παραλιακή (δείτε εδώ ), προχωρά στην εκτόξευση λάσπης και ανυπόστατων και ψευδών κατηγοριών.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αντί να απειλεί, να υβρίζει, να συκοφαντεί και να παραληρεί, ας καταλάβει ότι είναι υπόλογος απέναντι στην κοινή γνώμη – και όχι μόνο – και οφείλει να απαντήσει, συγκεκριμένα και όχι με ευχολόγια και αποπροσανατολιστικές, γενικόλογες ηθικολογίες.

Τέλος, για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου, δεν θα του απαντήσω. Ο καθένας μας έχει το βιογραφικό του. Και το δικό μου, μέσα σε περισσότερα από 20 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας είναι αρκετά “βαρύ” και χωρίς ούτε μία κλήτευση, πόσω δε μάλλον κατηγορία, σε δικαστήριο… Σε αντίθεση με άλλους.

Τα υπόλοιπα έρχονται!

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Πλέσσα (η ορθογραφία και το συντακτικό διατηρούνται αυτούσια):

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται και έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες κακοήθεις, συκοφαντικές και υβριστικές αναρτήσεις σε διάφορα αφανή εως και άγνωστα ηλεκτρονικά μέσα, οι οποίες στοχεύουν να πλήξουν την φήμη και το κύρος του Φορέα του Λιμενικού Ταμείου και του Προέδρου, καθώς και της Επιτροπής.

Λόγω των άκρως και επιλεκτικώς ψευδών και συκοφαντικών αναρτήσεων, το Λιμενικό Ταμείο αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει δια την αποκατάσταση της μόνης αλήθειας και συγκεκριμένα:
ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ είναι ότι η προμήθεια και τοποθέτηση του τετράφυλλου κιγκλιδώματος-πορτονιού στην θέση Μώλος- Αγίου Νικολάου κόστισε 7.000 ευρώ.

ΑΛΗΘΕΣ είναι ότι, σύμφωνα και με το αναρτηθέν στην διαύγεια χρηματικό ένταλμα, η εν λόγω προμήθεια και τοποθέτηση ( η οποία ακόμη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί) κοστολογήθηκε περίπου 3.500 ευρώ.
ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ είναι ότι εξεδόθησαν δύο (2) χρηματικά εντάλματα, καθόσον στο κατάπιστο ηλεκτρονικό δημοσίευμα εντέχνως, σκόπιμα και παραπλανητικά αναδημοσιεύεται εις διπλούν (δύο φορές) το ίδιο!!!!!!! χρηματικό ένταλμα, το οποίο φέρει τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Η εν λόγω προμήθεια και τοποθέτηση υλοποιείται βάσει συγκεκριμένης τεχνικής περιγραφής τεχνικής υπηρεσίας, ως προς τις προδιαγραφές και το ύψος της δαπάνης, και η διεκπεραίωσή του εκκρεμούσε από την προηγούμενη λιμενική επιτροπή, η οποία αποφάσισε και ενέκρινε την σχετική δαπάνη, με πρόεδρο τον κ. Ακη Ζήβα, ο οποίος έχει υπογράψει και τα σχετικά έγγραφα.

Οι κακοήθεις αυτές και κατάπτιστες αναρτήσεις στις ηλεκτρονικές σελίδες στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος και την φήμη του φορέα του λιμενικού ταμείου και την τιμή, υπόληψη, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και ακεραιότητα εμού του ιδίου του Προέδρου, διότι προφανώς κάποιοι ενοχλούνται με τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το λιμενικό ταμείο δια της λιμενικής του επιτροπής και έχει ενοχλήσει κάποιους η προσπάθεια ξεκαθαρίσματος παλαιών πρακτικών και κατεστημένων που λυμαίνονταν επί χρόνια το Λιμενικό Ταμείο. Θα έπρεπε οι γράφοντες τα κακόβουλα και συκοφαντικά σχόλια, πριν προβούν στην εν λόγω ανάρτηση, εάν δεν τους την υπαγόρευσαν, να ρωτήσουν τους φίλους και «κολλητούς» που κάνουν παρέα και πίνουν τον καφέ μαζί τους για το ήθος του προσώπου μου, εφόσον αυτοί δεν με γνωρίζουν.

Ως καλοθελητές και φερέφωνα αυτών των συμφερόντων και όχι φερόμενοι, βεβαίως, υπό την «δημοσιογραφική» τους, εάν έχουν βεβαίως, ανιδιοτέλεια και ευσυνειδησία, δέχθηκαν να μετατραπούν σε αιχμή του δόρατος συκοφαντικών και υβριστικών δημοσιευμάτων που τους υπαγόρευσαν τρίτοι.

Πριν προβούν στις εν λόγω άκρως και συνειδητές ψευδέστατες και συκοφαντικές αναρτήσεις και προσβλητικούς σχολιασμούς θα έπρεπε, πρωτίστως, να εξετάσουν τα στοιχεία και ως δήθεν «δημοσιογράφοι» να συμπεριφερθούν ορθά, σωστά και αληθινά.

Αλήθεια, μ΄ αυτές τις κακοήθεις και συκοφαντικές αναρτήσεις, τις οποίες ανασκεύασαν τροχάδην οι ίδιοι, ως εξόφθαλμα ψευδείς και κατάπτιστες, τι επιδιώκουν άραγε. Μήπως όπως θα έλεγε και ο απλός πολίτης «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ωστόσο επειδή η προσπάθεια σπίλωσης της φήμης του Φορέα καθώς και εμού προσωπικώς, ως Προέδρου, αλλά και ως ατόμου, που εδώ και χρόνια δεν έδωσα δικαίωμα σε κανέναν και κάτω από πολύ πιο δύσκολες εποχές, να αμφισβητηθεί το ακέραιο του ήθους μου και του χαρακτήρα μου, ποσό δε μάλλον από αυτούς τους «μικρούς» και «ασήμαντους» δημοσιογραφίσκους, γεγονός το οποίο γνωρίζει όλη η Ζακυνθινή κοινωνία, δεν μου αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο, αποτελώντας μονόδρομο γι εμένα, παρά να υποβάλλω Έγκληση-Μήνυση κατά των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών μέσων και των κρυπτόμενων εκπροσώπων τους ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Ζακύνθου δια την διάπραξη των ποινικά κολάσιμων πράξεων εις βάρος του Λιμενικού Ταμείο και εμού προσωπικώς.

Γνωρίζω δε προς όλους ότι θα συνεχίσω το ίδιο ανιδιοτελώς και αταλάντευτα και δεν υποκύπτω σε κανέναν εκβιασμό για κανέναν και για τίποτα.

Τέλος θέλω να καταστήσω σαφές ότι το Λιμενικό ταμείο Ζακύνθου λειτουργεί με διαφάνεια, και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες ιδίως ως προς την οικονομική του διαχείριση, ιδίως δε αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας».

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.