06 Δεκεμβρίου 2021 (14:17)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Βρετανικά ΜΜΕ: Θετικοί στον ιό Βρετανοί έφηβοι μετά από διακοπές στην Ζάκυνθο

Βρετανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το BBC, αλλά και τοπικά ραδιόφωνα και ιστοσελίδες του Πλύμουθ, αναφέρουν ότι 11 νεαροί από…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Αυγούστου, 2020 22:00

Βρετανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το BBC, αλλά και τοπικά ραδιόφωνα και ιστοσελίδες του Πλύμουθ, αναφέρουν ότι 11 νεαροί από ένα γκρουπ 30 ατόμων που επέστρεψαν από Ζάκυνθο, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τα τεστ που υποβλήθηκαν κατά την άφιξή τους στην χώρα τους. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί ή είχαν πάρα πολύ ήπια συμπτώματα. Το δημοσίευμα του BBC, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος στη λίστα χωρών με περιορισμούς καραντίνας για ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η τοπική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Πλύμουθ, Ρουθ Χάρελ, δήλωσε ότι η ομάδα της κάνει ιχνηλάτηση για να βρει άλλα άτομα που ήρθαν σε επαφή οι νεαροί μετά από την επιστροφή τους από την Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια, κάποιοι που δεν έδειχναν συμπτώματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, «συνέχισαν κανονικά» την κοινωνική τους ζωή και τις επαφές τους, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της «βραδινής διασκέδασης στα μπαρ και εστιατόρια του Πλύμουθ», προσθέτοντας, “μεταφέροντας τον ιό από την Ζάκυνθο στην Βρετανία”.

Δείτε κάποια από τα Βρετανικά δημοσιεύματα;

https://www.bbc.com/news/uk-england-devon-53923999?fbclid=IwAR0n5nL6F5swnDTuMtVJNg2lQWJrC35u3xQuaJPzUWcplQcFjp79iKuIT2c

 

https://www.standard.co.uk/news/uk/plymouth-coronavirus-outbreak-teenagers-zante-greece-holiday-a4533946.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1O7fTwVe3BvzpwaFNrAQONR-lJ1NxSsqKSvlWPUS8w1WHnrw-8TSgwj70#Echobox=1598460935

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.