24 Ιανουαρίου 2022 (13:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


3.596 και όχι 7.000 κόστισε η πόρτα, λέει το Λιμενικό Ταμείο! Έκθετη η διοίκησή του.

Μετά το δημοσίευμα του zantereport σχετικά με την πόρτα στον βραχίονα του Αγίου Νικολάου και το κόστος που πλήρωσε το…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Αυγούστου, 2020 16:03

Μετά το δημοσίευμα του zantereport σχετικά με την πόρτα στον βραχίονα του Αγίου Νικολάου και το κόστος που πλήρωσε το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου, λάβαμε ένα e-mail, υπογραφόμενο από τον δικηγόρο κ. Νίκο Ρουμαντζά, με το οποίο μας καλεί να διορθώσουμε το ποσό των 7.000 ευρώ, γιατί όπως ισχυρίζεται είναι αναληθές, με το αληθές των 3.596 ευρώ, το οποίο προφανώς και οι του Λιμενικού Ταμείου θεωρούν κανονικό για την συγκεκριμένη κατασκευή.

Ο δικηγόρος κ. Ρουμαντζάς, του οποίου την συγγένεια με τον υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου, Ρουμαντζά και του εργολάβου, επίσης Ρουμαντζά, που ανέλαβε το έργο, δεν γνωρίζουμε, μας καλεί να επαναδημοσιεύσουμε το ακριβές κόστος  για την πόρτα στον βραχίονα του Αγίου Νικολάου. Προφανώς και το πράττουμε ως οφείλουμε.

Δείτε το mail του κ. Ρουμαντζά:

“Σχετικά με το από 26-8-2020 δημοσίευμά σας όσον αφορά τη συρόμενη πόρτα που δήθεν στοίχισε στο λιμενικό ταμείο περισσότερο από 7.000 ευρώ όπως ισχυρίζεστε, είναι αναληθές και ψευδές διότι το ένταλμα πληρωμής αξίας 3.596,00 ευρώ είναι ένα και έχει αριθμό 000097. Στο διαύγεια έχει αναρτηθεί το εν λόγω ένταλμα εις διπλούν . Αν ήταν δύο τα εντάλματα πληρωμής θα είχαν διαφορετικό αριθμό!!! Ως εκ τούτου το εν λόγω έργο στοίχισε 3.596,00 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων.
Να σημειωθεί ότι παραχώρηση του έργου στον κατασκευαστή έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες όπως ορίζει η νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων.
Παρακαλούμε όπως προβείτε στην διαγραφή της εν λόγω ανάρτησης και επαναδημοσίευσής της με την ακριβή αλήθεια, άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΑΝΤΖΑΣ
Δικηγόρος Αθηνών”

 

Πάμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει και τι απαντήσεις θα δοθούν, αν δοθούν:

Ποιος ανήρτησε στην “Διαύγεια” το ένταλμα πληρωμής, δύο φορές στο ίδιο αρχείο, ενώ μία αρκεί; Γιατί στο πρώτο αρχείο δεν είναι ευδιάκριτος, όπως πρέπει να είναι ο αριθμός εντάλματος; Πρόκειται για λάθος;

Θεωρούν οι κύριοι του λιμενικού Ταμείου ότι σχεδόν 3.500 ευρώ για την συγκεκριμένη κατασκευή είναι λίγα;

Με ποια διαδικασία ανατέθηκε το συγκεκριμένο έργο στον συγκεκριμένο εργολάβο;

Πόσο τίμιο και πόσο ηθικό είναι να παίρνει την ανάθεση του έργου, αδελφός υπαλλήλου του Λιμενικού Ταμείου;

Ξαναδημοσιεύουμε προς κρίση και εξαγωγή συμπερασμάτων, τόσο φωτογραφίες από την κόστους 3.500 ευρώ “συρόμενη τετράφυλλη περίφραξη σφράγισης της διόδου στον λιμενοβραχίονα Αγ. Νικολάου”, όπως αναγράφεται στην εντολή πληρωμής, όσο και το έγγραφο που το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο ανήρτησε στη “Διαύγεια”.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.