01 Δεκεμβρίου 2021 (23:52)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μπάχαλο μεταξύ εμπόρων και Λιμενικού Ταμείου για το πανηγύρι. Γιατί έστησαν και ξέστησαν πάγκους.

Το απόλυτο μπάχαλο έγινε την περασμένη Παρασκευή  μεταξύ εμπόρων, τοπικών και “εισαγόμενων”, κατοίκων της περιοχής γύρω από το ναό του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 25 Αυγούστου, 2020 11:28

Το απόλυτο μπάχαλο έγινε την περασμένη Παρασκευή  μεταξύ εμπόρων, τοπικών και “εισαγόμενων”, κατοίκων της περιοχής γύρω από το ναό του Αγίου Διονυσίου και του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το Λιμενικό Ταμείο, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά της πανδημίας, ένα από τα οποία είναι και η απαγόρευση κάθε είδους εμποροπανήγυρης, επέτρεψε σε κάποιους εμπόρους να στήσουν πάγκους στους χώρους ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, για το πανηγύρι του Αγίου. Οι πάγκοι αυτοί υποτίθεται ότι θα πωλούσαν μόνο ζακυνθινά τοπικά προϊόντα.

Ωστόσο στο χώρο άρχισαν να στήνουν πάγκους άλλοι έμποροι, με διαφόρων λογιών πραμάτειες και σίγουρα όχι ζακυνθινές, πόσω δε μάλλον παραδοσιακές. Μόλις στήθηκαν οι πρώτοι πάγκοι, όπως φαίνεται και στις φωτό που δημοσιεύει το zantereport, άρχισαν οι αντιδράσεις, τόσο από κατοίκους της περιοχής που ήξεραν τις απαγορεύσεις λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, όσο και από άλλους επαγγελματίες που θέλησαν να στήσουν και εκείνοι πάγκους.

 

Υπήρξαν μάλιστα ορισμένοι οι οποίοι έκαναν κατήγγειλαν το Λιμενικό Ταμείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρός του εξέδωσε άδειες για την εμποροπανήγυρη και προειδοποίησαν ότι θα προσφύγουν στην εισαγγελία και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Μετά από όλα αυτά, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναγκάστηκε να πάει στο σημείο και να ζητήσει από όσους είχαν στήσει πάγκους να τα μαζέψουν και να φύγουν. Όπως και έγινε.

Οι έμποροι που ταξίδεψαν μέχρι την Ζάκυνθο για το πανηγύρι του Αγίου, ισχυρίζονται ότι είχαν λάβει άδεια να στήσουν πάγκους.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Τάσος Πλέσσας με τον οποίο επικοινώνησε το zantereport, δήλωσε ότι δεν εξεδόθη καμία άδεια και καλεί όσους έκαναν τις παραπάνω καταγγελίες να τις καταθέσουν και εγγράφως στο Λιμενικό Ταμείο για να λάβουν απάντηση,

Ένα από τα ζητήματα που προέκυψαν από όλο αυτό το μπάχαλο είναι αν και ποιος θα αποζημιώσει τους εμπόρους για τη ζημία που υπέστησαν και για τα έξοδα που έκαναν να έρθουν στο νησί. Όπως ο ασπρομάλλης Κρητικός από τα Ζωνιανά, ο οποίος μόλις ξέστησε, γύρισε τα χωριά της Ζακύνθου μήπως και πουλήσει γραβιέρα ή τσικουδιά για να βγάλει κάποια από τα “σπασμένα”.

Το άλλο ζήτημα που προκύπτει και είναι επίσης σοβαρό, αλλά και πολιτικό είναι πως ο διορισμένος από το κυβερνών κόμμα πρόεδρος, επέτρεψε αρχικά και “μάζεψε” μετά τις αντιδράσεις, να στηθούν πάγκοι για εμποροπανήγυρη, μη εφαρμόζοντας απόφαση της κυβέρνησης.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.