19 Μαΐου 2022 (14:02)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δύο τουρίστες τα νέα κρούσματα στην Ζάκυνθο. Ένας Τσέχος και μία Ουγγαρέζα

Δύο και όχι τρία, όπως μεταδόθηκε εσφαλμένα, είναι τα νέα κρούσματα, αυτή τη φορά τουριστών και συγκεκριμένα ενός Τσέχου και…

Ελλαδα Ζακυνθος , 24 Αυγούστου, 2020 14:02

Δύο και όχι τρία, όπως μεταδόθηκε εσφαλμένα, είναι τα νέα κρούσματα, αυτή τη φορά τουριστών και συγκεκριμένα ενός Τσέχου και μιας Ουγγαρέζας, που επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Ζάκυνθο. Και οι δύο είχαν δώσει δείγματα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και ειδοποιήθηκαν πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Τόσο ο Τσέχος, μαζί με την 10μελή παρέα του οι οποίοι δεν έχουν ανιχνευθεί ως θετικοί, όσο και η Ουγγαρέζα με την φίλη της, η οποία επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί ως θετική, θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο αναφοράς.

Ο Τσέχος ενημερώθηκε εν πλω, καθώς βρισκόταν σε σκάφος μαζί με την παρέα του. Αμέσως αποβιβάστηκαν στο κοντινότερο λιμάνι για τους περαιτέρω ελέγχους.

Η Ουγγαρέζα και η φίλη της βρισκόταν επίσης εν πλω, σε ημερόπλοιο που έκανε τον περίπλου της Ζακύνθου, όταν ενημερώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Τόσο εκείνη όσο και η φίλη της, απομονώθηκαν άμεσα από τους υπόλοιπους επιβάτες, που ήταν περί τους 200 και οι οποίοι θα επιστρέψουν στα δωμάτιά τους.

Η ιχνηλάτηση των επαφών και των δύο θετικών κρουσμάτων, συνεχίζεται.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.