26 Ιανουαρίου 2022 (23:02)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τα λάθη στοιχίζουν…

Τα λάθη απαιτούν αναγνώριση και διορθωτικές κινήσεις. Το ότι η αξιοπιστία κάποιων στελεχών της κυβέρνησης έχει χαθεί, επιεικώς έχει υποστεί…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 22 Αυγούστου, 2020 10:24

Τα λάθη απαιτούν αναγνώριση και διορθωτικές κινήσεις. Το ότι η αξιοπιστία κάποιων στελεχών της κυβέρνησης έχει χαθεί, επιεικώς έχει υποστεί τσαλάκωμα, είναι ορατό και συζητιέται ευρέως.

Όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που αμφισβητούν τα πάντα. Μπορεί να τους χαρακτηρίζουμε παράλογους, ψεκασμένους ή γραφικούς, όμως από το να το λες αυτό, μέχρι να ισχύει πραγματικά και να είναι η μόνη αλήθεια, υπάρχει απόσταση.

Έγιναν λάθη, αστοχίες, υπερβολές, δόθηκαν εξουσίες σε κρατικούς λειτουργούς που έκαναν κακή χρήση, δόθηκαν προσδοκίες που έμειναν κούφια λόγια.

Δύο παραδείγματα των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Η υπουργός παιδείας μιλάει για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, που θα την προμηθευτούν με δικά τους χρήματα εκπαιδευτικοί και γονείς. Έρχεται χθες και σωστά, ο υπουργός εσωτερικών και δηλώνει ότι όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν μάσκες δωρεάν για όσο χρόνο απαιτηθεί.

Ο κ. Κικίλιας μιλάει για εμβόλια από τον Δεκέμβριο,τον διαψεύδει η Κομισιόν και έρχεται, επίσης χθες, ο Πρωθυπουργός να πει ότι όταν τα έχουμε τα εμβόλια, άρα δεν έχουμε χρονική βεβαιότητα, αυτά θα διατεθούν δωρεάν σε όλους, με πρόγραμμα και σεβασμό στις ανάγκες. Πρώτα υγειονομικοί, μετά ευπαθείς ομάδες και κατόπιν όλος ο πληθυσμός.

Τα επιδόματα των εργαζομένων, τα βοηθήματα προς τις επιχειρήσεις,δεν τα ακουμπάω σήμερα, εκεί και εκεί αν γίνεται το ένα λάθος μετά το άλλο και η γραφειοκρατεία, με στόχο, όσους κόψουμε περισσότερους τόσο καλύτερα, καλά κρατεί. Δεν τα ακουμπάω τώρα αυτά,γιατί θα μας απασχολήσουν, είναι βέβαιο, όλη την επόμενη περίοδο.

Κρίμα μια πολύ σοβαρή δουλειά που έγινε τους πρώτους μήνες της πανδημίας, να πνίγεται τώρα στα βαθιά νερά των κακών επιλογών και της ανικανότητας κάποιων .

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.