24 Ιανουαρίου 2022 (13:02)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σκουπίδια και ένα φορτηγό που σαπίζει στην… υποδοχή στο λιμάνι, υπ΄ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου

Όποιος φτάνει στην Ζάκυνθο με το πλοίο, αντικρίζει την ομορφιά της πόλης, την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, την παραλία,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Αυγούστου, 2020 11:16

Όποιος φτάνει στην Ζάκυνθο με το πλοίο, αντικρίζει την ομορφιά της πόλης, την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, την παραλία, φυσικά την Μπόχαλη και το κάστρο και περιμένει πως και πως να αποβιβαστεί για να δει ή να τα ξαναδεί από κοντά.

Όταν έρχεται λοιπόν η πολυπόθητη εκείνη στιγμή, που το πλοίο θα δέσει και θα ανοίξει τον καταπέλτη, ο επισκέπτης, Έλληνας ή ξένος, ο Ζακυνθινός που ζει σε κάποια άλλη πόλη, ο επιβάτης, τέλος πάντων, που τόσο έχει εντυπωσιαστεί από τις προηγούμενες εικόνες, το πρώτο που βλέπει βγαίνοντας από το πλοίο είναι αυτό:

 

 

Και αν ζυγώσει λίγο πιο κοντά θα δει αυτά:

Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη στο νησί είναι ένα βουνό με σκουπίδια κάθε είδους, από οργανικά και πλαστικά μέχρι παλέτες και δίχτυα, τα οποία… πλαισιώνουν ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό ψυγείο, που κανείς δεν θυμάται από πότε είναι εκεί. Όσο για τα… αρώματα υποδοχής, μπορεί κανείς να τα φανταστεί.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών από το λιμάνι και προφανώς και η μεταφορά του φορτηγού που σαπίζει εκεί, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, το οποίο παρά τα παράπονα που έχει δεχθεί για συχνότερο καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου και απομάκρυνσης του ψυγείου, επιμένει να τα αφήνει εκεί, στην… υποδοχή των επισκεπτών με πλοίο.

Αλήθεια, ακόμα και αν δεν υπήρχαν παράπονα προς το Λιμενικό Ταμείο, δεν θα έπρεπε τόσο καιρό η διοίκησή του να έχει μεριμνήσει για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου σημείου. Και επειδή ακούγονται διάφορες δικαιολογίες του τύπου “ο Δήμος δεν μαζεύει τα σκουπίδια”, να επισημάνουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει ξεχωριστή σύμβαση με τον ΦΟΔΣΑ για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους χώρους ευθύνης του, οπότε δεν έχει ευθύνη ο Δήμος. Μήπως και για το εγκαταλελειμμένο φορτηγό φταίει ο Δήμος ή κάποιος άλλος;

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.