26 Μαΐου 2022 (14:38)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Προσλήψεις προσωπικού ανακοίνωσε η Περιφέρεια. Πυρά εναντίον της προηγούμενης διοίκησης

Την έγκριση του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το έτος 2021 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Αυγούστου, 2020 14:57

Την έγκριση του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το έτος 2021 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Για πρώτη φορά από το 2016, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι σε θέση να προσλάβει προσωπικό, διοικητικό και εξειδικευμένο, συγκεκριμένα 30 υπαλλήλους για τα έτη 2020 και 2021, αξιοποιώντας τους πρόσφατους νόμους της Κυβέρνησης Ν 4622/19 και Ν 4590/19 οι οποίοι επιτρέπουν τις προσλήψεις με κριτήρια και προϋποθέσεις τις ανάγκες και την χρηματοδοτική ικανότητα των Περιφερειών.

Η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων παρουσίασε την τραγική υποστελέχωση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την οποία χρέωσε στις πολιτικές που ακολούθησαν τα περασμένα χρόνια τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και η Περιφερειακή διοίκηση.

Η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατήγγειλε την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την απραξία της απέναντι στην αυστηρή μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία επιδείνωσε την λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της στέρησε έστω και τον στοιχειώδη εμπλουτισμό με ανθρώπινο δυναμικό.

Κατήγγειλε επίσης, τον τέως Περιφερειάρχη κατηγορώντας τον ότι επιδείνωσε την θέση της Περιφέρειας με την σύμφωνη γνώμη του για μετακινήσεις προσωπικού από την Περιφέρεια με την μέθοδο της κινητικότητας και μάλιστα με την διευκόλυνση σε ορισμένες περιπτώσεις καταστρατηγώντας το νόμο των μετατάξεων.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι με οικονομοτεχνική εισήγησή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε την κάλυψη επιπλέον 80 τουλάχιστον θέσεων έναντι των 153 κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.