19 Μαΐου 2022 (15:08)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ζάκυνθος 16 Αυγούστου. Σκουπίδια, βρώμα, δυσωδία και τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής.

  Ζάκυνθος 16 Αυγούστου, μεσημέρι. Την επομένη της Παναγίας και στην κορύφωση της έτσι κι αλλιώς “λαβωμένης” τουριστικής περιόδου. ‘Όποιος…

Ελλαδα Ζακυνθος , 16 Αυγούστου, 2020 16:43

 

Ζάκυνθος 16 Αυγούστου, μεσημέρι. Την επομένη της Παναγίας και στην κορύφωση της έτσι κι αλλιώς “λαβωμένης” τουριστικής περιόδου. ‘Όποιος τουρίστας ή ντόπιος έκανε το λάθος να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και κυρίως στην πλατεία Σολωμού, αντίκρισε τις θλιβερές τριτοκοσμικές εικόνες, μερικές μόνο από τις οποίες έστειλαν πολίτες και επισκέπτες του νησιού, δημοσιεύει το zantereport. Παντού βρώμα και δυσωδία.

Κάδοι ξεχειλισμένοι από σκουπίδια, ζουμιά, χυμένα αναψυκτικά, λιωμένα παγωτά και ποιος ξέρει τι άλλο, έχουν χυθεί, λερώνοντας και πάλι, τα προσφάτως καθαρισμένα μάρμαρα της πλατείας. Σε ορισμένα σημεία η βρώμα είναι αφόρητη.

 

Η δημοτική αρχή, που προσφάτως ανακοίνωνε προσλήψεις στην καθαριότητα, και ενοικιάσεις απορριμματοφόρων και ενισχύσεις του προσωπικού και έκανε πομπώδεις δηλώσεις ότι καθαρίζει το νησί και άλλα τέτοια ευφάνταστα, αρνείται ή δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η πεζή καθαριότητα είναι επιβεβλημένο να υπάρχει καθημερινά. Δεν αφορά κανέναν αν θα πληρώσει υπερωρίες ή αν θα ορίσει κάποιον από τους “νεοπροσληφθέντες” να το κάνουν.

Αυτό που αφορά όλους είναι ότι κανείς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία πολιτών και επισκεπτών και να δυσφημεί το νησί, ως ένα από τα πιο βρώμικα της Ευρώπης, καθώς δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που φωτογραφίζουν τα χάλια με τα σκουπίδια και τα αναρτούν στα social.

 

Η άθλια κατάσταση προφανώς και δεν είναι μόνο στην πλατεία Σολωμού, αλλά σε όλα τα σημεία της πόλης στα οποία δεν υπάρχουν επιχειρήσεις ή κατοικίες, οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι των οποίων αναγκάζονται να καθαρίζουν τους κάδους και τα σκουπίδια, που δεν μαζεύει ο Δήμος. όπως για παράδειγμα στο… προσφάτως “εγκαινιασθέν” Δημοτικό Θέατρο.

 

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.