25 Ιανουαρίου 2022 (12:24)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Στον εισαγγελέα στέλνει τον Δήμαρχο για το Ναυάγιο η αντιπολίτευση

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποίησαν και στην εισαγγελία Ζακύνθου, οι παρατάξεις των κ. Αρμένη…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Αυγούστου, 2020 15:48

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποίησαν και στην εισαγγελία Ζακύνθου, οι παρατάξεις των κ. Αρμένη και Αγαλιανού, καλούν την δημοτική αρχή να υλοποιήσει άμεσα την ληφθείσα από την 1η Ιουνίου απόφαση για την λήψη μέτρων ασφαλείας για την επισκεψιμότητα του Ναυαγίου από ξηράς.

Ο κ. Αρετάκης συνεκάλεσε σήμερα, μετά από 2,5 μήνες απραξίας και λίγο πριν την εκπνοή της τουριστική περιόδου, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια προσπάθεια να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και την αντιπολίτευση, η οποία όπως επισημαίνουν στελέχη των συνδυασμών, έχει ήδη συμφωνήσει, αποφασίσει και εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο για την απαραίτητη λήψη μέτρων, από την 1η Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση η οποία αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ζακύνθου, προκειμένου να παρέμβει και να απαντήσει στους ισχυρισμούς και τις αιτιάσεις του κ. Αρετάκη για την “μελέτη” για το πλάτωμα του Ναυαγίου, αλλά και για σειρά άλλων θεμάτων τα οποία εκκρεμούν και μένουν άλυτα με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Ακολουθεί η επιστολή των συνδυασμών των κ. Αρμένη και Αγαλιανού που κοινοποιείται στην εισαγγελία Ζακύνθου:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μετά από 2,5 μήνες από τότε που με μεγάλη πλειοψηφία πήραμε την απόφαση 85/2020, η οποία μεταξύ άλλων έδινε εντολή στο Δήμαρχο να προχωρήσει στη «Λήψη μέτρων ασφάλειας επισκεψιμότητας του Ναυαγίου από ξηράς με τη συνεργασία Δήμου και Πολιτικής Προστασίας, μετά από σύνταξη απαιτουμένων μελετών», μας καλείτε σε ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. με κύριο θέμα: “Άμεσες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου.”

Δεν είναι μόνο ότι αποκαλύπτεται ότι μετά από 2,5 μήνες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρ’ ότι βρισκόμαστε στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο οι επισκέπτες του χώρου, αλλά το ότι με το έκτακτο αυτό συμβούλιο επιχειρείται παραπλάνηση των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες παρενέβησαν κατά καθήκον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εισήγηση του κ. Δημάρχου (Αρ. Πρωτ.15876/12-08-2020) προς το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Αυγούστου 2020 γίνεται αναφορά περί «απόρριψης της εγκριθείσας από το Υπουργείο Τουρισμού μελέτης του Δήμου για την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου». Η παράγραφος αυτή είναι απολύτως ψευδής διότι δεν υπήρξε ούτε μελέτη, εκτός από μια παράθεση ιδεών του κ. Δημάρχου χωρίς ουδεμία συμμετοχή και συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, ούτε έγκριση από το Υπουργείο Τουρισμού, που άλλωστε είναι και αναρμόδιο. Η αναφορά αυτή του κ. Δημάρχου αποσκοπεί στην συσκότιση της αλήθειας και αποποίηση των ευθυνών του.

Δεδομένου ότι η σημερινή πρόσκληση αποτελεί απροκάλυπτη προσβολή της αυτοδιοικητικής πρακτικής και των αρχών της, καθώς και ύψιστη ασέβεια προς το σώμα το οποίο ρητά (πλειοψηφία 16/24) και έγκαιρα, είχε αναθέσει στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να προβούν σε άμεσες ενέργειες για το εν λόγω θέμα, σας καλούμε να μεριμνήσετε, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση 85/2020 που πάρθηκε στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2020.”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.