18 Οκτωβρίου 2021 (09:39)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


2η νύχτα συνωστισμού στον Λαγανά. Παρότρυνση διάλυσης από μεγάφωνα περιπολικού της Αστυνομίας

Τον δρόμο για την παραλία πήραν και χθες τα μεσάνυχτα οι θαμώνες των κλαμπ και των μπαρ του Λαγανά όταν…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Αυγούστου, 2020 10:49

Τον δρόμο για την παραλία πήραν και χθες τα μεσάνυχτα οι θαμώνες των κλαμπ και των μπαρ του Λαγανά όταν αυτά έκλεισαν, προκειμένου να συνεχίσουν, όπως και την προηγούμενη νύχτα, την διασκέδασή τους.

Αν και αρκετά λιγότεροι από την πρώτη νύχτα, ήταν και πάλι εμφανώς συνωστισμένοι και, εννοείται, χωρίς καμία προφύλαξη. Το αλκοόλ έρεε άφθονο και ο χορός συνεχίστηκε υπό τους ήχους πότε φορητών στεροφωνικών που μεταφέρθηκαν στην παραλία, πότε αυτοκινήτων με ανοιχτές πόρτες και πότε… μεθυσμένων χορωδών.

Τα τραγούδια και οι χοροί διακόπηκαν όταν από τα μεγάφωνα περιπολικού της αστυνομίας ακούστηκε σε 4 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, το μήνυμα που τους παρότρυνε να διαλυθούν καθώς πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός για λόγους δημόσιας υγείας. Παρότρυνση την οποία ωστόσο λίγοι ακολούθησαν.

Αυτό είναι και η μόνη ενέργεια που μπορεί να κάνει η Αστυνομία, καθώς δεν υπάρχει ούτε νόμος, ούτε απόφαση, ούτε οδηγία που να απαγορεύει τις συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους, πόσω δε μάλλον σε παραλία.

Αυτός είναι ο λόγος – απάντηση σε όσους αναρωτιούνται γιατί η αστυνομία δεν παρεμβαίνει για να διαλύσει τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Εξάλλου, αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, τα επεισόδια με τους μεθυσμένους τουρίστες είναι κάτι παραπάνω από δεδομένα.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.