24 Ιανουαρίου 2022 (13:01)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Δ. Ακτύπης για τα 67 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμού της Ζακύνθου

“Σήμερα συμπληρώνονται 67 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953. Εξήντα επτά  χρόνια από τις ημέρες όπου το πανέμορφο νησί…

Ελλαδα Ζακυνθος , 12 Αυγούστου, 2020 14:56

“Σήμερα συμπληρώνονται 67 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953. Εξήντα επτά  χρόνια από τις ημέρες όπου το πανέμορφο νησί μας βίωσε την οργή της φύσης σε όλο της το μεγαλείο. Οι Ζακυνθινοί δεν ξεχνούμε τα γεγονότα του 1953. Οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη όσων χάθηκαν αδίκως και πρόωρα από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953′, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Διονύσης Ακτύπης και προσθέτει:

 

“Ήταν 12 Αυγούστου του 1953, όταν στις 11:25 το πρωί έλαβε χώρα ο ισχυρότερος και καταστροφικότερος σεισμός, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ισοπέδωσε στην κυριολεξία τη θαυμάσια πόλη της Ζακύνθου. Σαν να μην έφτανε αυτό, από τον σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες πυρκαγιές, οι οποίες μαίνονταν για μέρες καταστρέφοντας ό,τι είχε απομείνει από το όμορφο νησί μας και αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες θύματα και ακόμα περισσότερους τραυματίες, αγνοούμενους και άστεγους.

 

Οι Ζακυνθινοί όμως καταφέραμε να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην τραγωδία. Ξαναχτίσαμε το νησί μας, καταφέραμε να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πείσμα και τελικά ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και σταθήκαμε όλοι μαζί στα πόδια μας.

 

Σήμερα, μισό αιώνα μετά από τις φρικιαστικές ημέρες του 1953, το νησί μας έχει έρθει αντιμέτωπο με μια άλλη απειλή, αυτήν τη φορά παγκόσμια. Μια πανδημία, η οποία απειλεί άμεσα την υγεία μας και θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια της τοπικής μας κοινωνίας και της οικονομίας μας. Απέναντι στην απειλή αυτή οφείλουμε όλοι μαζί να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας, να την αντιμετωπίσουμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε, έχοντας πάντα κατά νου πως έχουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, να γινόμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού και να προχωράμε μπροστά. Έτσι όπως κάναμε πάντα οι Ζακυνθινοί.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.