04 Αυγούστου 2021 (19:16)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αποκλειστικό: Αντικαθίσταται ο Διοικητής Λιμεναρχείου Ζακύνθου

Η εντολή αντικατάστασης του Διοικητή του Λιμεναρχείου Ζακύνθου υποπλοιάρχου Μηνά Δώνου έφτασε στο νησί από το Αρχηγείο του Πειραιά χθες…

Ελλαδα Ζακυνθος , 12 Αυγούστου, 2020 09:12

Η εντολή αντικατάστασης του Διοικητή του Λιμεναρχείου Ζακύνθου υποπλοιάρχου Μηνά Δώνου έφτασε στο νησί από το Αρχηγείο του Πειραιά χθες το απόγευμα. Νέος Διοικητής θα είναι ο αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Τζούρτζος.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει ληφθεί εδώ και καιρό, καθώς τα παράπονα και τα αρνητικά μηνύματα που έφταναν στο αρχηγείο του Πειραιά, ακόμα και στο γραφείο του υπουργού, για την, τέως οσονούπω, διοίκηση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου ήταν πολλά.

Η πιο πρόσφατη ήταν η υπόθεση, την οποία ανέδειξε με συνεχή ρεπορτάζ το zantereport, της υποτιθέμενης φύλαξης της παραλίας του Ναυαγίου. Η λιμενική αρχή δεν είχε κάνει ούτε έναν έλεγχο για να διαπιστώσει αν τηρούνται όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ για το ασφαλές άνοιγμα της παραλίας και είχε απλώς επαναπαυθεί σε μία, ψευδή όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, βεβαίωση του Δήμου της 10ης Ιουλίου, ότι η παραλία του ναυαγίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Ωστόσο είχαν υπάρξει και άλλες υποθέσεις στις οποίες η ανταπόκριση της λιμενικής αρχής δεν ήταν η πρέπουσα, ενώ υπήρξαν και ζητήματα συνδρομής ή βοήθειας σε υποθέσεις άλλων υπηρεσιών.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.