03 Δεκεμβρίου 2021 (18:33)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Νέα πυρά ξενοδόχων εναντίον Δημάρχου: Φτάνει πια με τα ψέματα. Να αναλάβει τις ευθύνες του

Πυρ ομαδόν εναντίον του Δημάρχου εξαπολύουν οι ξενοδόχοι του νησιού, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα, φάσκει και αντιφάσκει, δημιουργεί φανταστικούς…

Ελλαδα Ζακυνθος , 11 Αυγούστου, 2020 10:48

Πυρ ομαδόν εναντίον του Δημάρχου εξαπολύουν οι ξενοδόχοι του νησιού, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα, φάσκει και αντιφάσκει, δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς, στοχοποιεί κοινωνικές τάξεις, προκαλεί εντάσεις και τον καλούν να σταματήσει επιτέλους να μιλάει και να εκτοξεύει κατηγορίες, να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει έργα,

Ο Νίκος Γκλαβάς, πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων, μιλώντας  στο ραδιόφωνο stigmafm δήλωσε:

«Αυτό που έγινε στις Βολίμες μόνο λαϊκή συγκέντρωση δεν το λες. Ο Δήμαρχος δεν ξέρω αν άκουσε καν τους κατοίκους των ορεινών. Πήγε εκεί και είπε τα δικά του, αυτό λέγεται κατηχητικό, ενώ έλεγε και ψέματα.
Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το σκεπτικό του Δημάρχου. Ας μας πει, τι σημαίνει για αυτόν η έννοια της μελέτης. Είναι μελέτη η έκθεση των ιδεών του;

Ξεκάθαρα λέω, πως είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού. Είχαμε πει πως αν κόλλαγε κάπου το θέμα του ανοίγματος του Ναυαγίου, σε έναν κωδικό, ή σε μια χρηματοδότηση, θα βοηθούσαμε. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν εκπονήσαμε εμείς κάποια μελέτη για το Ναυάγιο. Η Πολιτική Προστασία έχει ένα οργανόγραμμα, όπου μέσω αυτής ενδεχομένως θα εκπονηθεί, ή εκπονήθηκε μια μελέτη για έναν δρόμο διαφυγής.

Έχει δηλώσει ο Δήμαρχος, πέραν της έκθεσης ιδεών του, ποια είναι η πρότασή του για το Ναυάγιο;
Ποιο έγγραφο έκανε η Δημοτική Αρχή για να δρομολογηθούν εξελίξεις; Κανένα.
Είναι δυνατόν να μην υλοποιεί ο Δήμαρχος απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή διαφωνεί με αυτήν; Μόνο αυτό συμβαίνει και μάλιστα επαναλαμβανόμενα.

Σε όποιο Υπουργείο και να πήγαμε, εμείς παρακινήσαμε τον Δήμαρχο να μετέχει στις συζητήσεις. Εμείς προσφερθήκαμε να συνεισφέρουμε οικονομικά για τους ναυαγοσώστες, για την πεζή καθαριότητα, εμείς μαζεύουμε τα σκουπίδια. Δεν υπάρχει πολιτιστική εκδήλωση στη Ζάκυνθο τα τελευταία 20 χρόνια, για την οποία δεν παρείχαμε κάθε είδους στήριξη.

Λέει ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών κ. Θεοδόσης, ότι η περιοχή του είναι στη χειρότερη κατάσταση που ήταν ποτέ, και αντί να συγκαλέσει ο Δήμαρχος λαϊκή συγκέντρωση ακριβώς για να δει τα προβλήματα αυτά, κάθεται και λέει ψέματα, επικαλούμενος ανώνυμες πληροφορίες, στοχοποιώντας κοινωνικές τάξεις, δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς, φέρνοντας νέες εντάσεις, και στο τέλος να μην γίνεται και τίποτα.

Υπόσχομαι ότι θα είμαστε τυπικοί σε όλα μας, και δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσουν οι επιχειρήσεις μας και το τουριστικό προϊόν, για το βίτσιο του καθενός αιρετού.»

 

Στο ίδιο σταθμό και στο ίδιο μήκος κύματος κατά του Δημάρχου, μίλησε και η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη:

«Mε τον Δήμαρχο, δεν έχει απλά ξεχειλίσει το ποτήρι, αλλά έχει βγει έξω το νερό, έχει πλημμυρίσει και εμείς πλατσουρίζουμε. Φτάνει πια.

Εμείς θέλουμε πάντα να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και κατηγορούμαστε και από πάνω.

Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν κάθε δεκαπέντε ημέρες, συζητάμε με τον Δήμαρχο για διάφορα προβλήματα, για το νερό, τα σκουπίδια. Κάθε φορά, με μεγάλη ευκολία, μας υπόσχεται ο Δήμαρχος ότι θα λύσει τα ζητήματα και τελικά, όπως αποδεικνύεται, αδιαφορεί παντελώς.

Σήμερα, η κατάσταση στη Ζάκυνθο όχι μόνο είναι στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε, αλλά είναι και επικίνδυνη.

Είχαμε επισκεφθεί στα μέσα Φεβρουαρίου το Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με τον Βουλευτή Ζακύνθου και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Κάναμε δύο ραντεβού, στο πρώτο δεν ήταν παρών ο Δήμαρχος, αλλά ήταν στο 2ο ραντεβού, καλέστηκε από το Υπουργείο, μετά από δική μας παραίνεση. Στη συνάντηση αυτή, εμείς είπαμε ότι το Ναυάγιο πρέπει να είναι ανοιχτό, προσβάσιμο και ασφαλές και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κατέθεσε στο Υπουργείο Τουρισμού μια παλιά -προ δεκαετίας μελέτη- για το Ναυάγιο, η οποία αναφερόταν σε νόμους που δεν ίσχυαν πια. Αυτό το αντιλήφθηκαν στο Υπουργείο, για αυτό και το μόνο που του απάντησαν είναι ότι πρέπει να ανοίξει το Ναυάγιο και αυτό πρέπει να γίνει με την ισχύουσα νομοθεσία, όχι με μια παλιά μελέτη. Από εκεί και μετά το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι το αρμόδιο για να εγκρίνει τέτοιες μελέτες.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τόσους μήνες, το Ναυάγιο παραμένει κλειστό και δεν έχουμε δει καμιά ενέργεια από πλευράς Δημάρχου για να ανοίξει. Πρέπει ο καθένας να αντιληφθεί ότι βάση των αρμοδιοτήτων που έχει, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.

Ο Δήμαρχος στοχοποιεί κλάδους, όπως εμάς, που επί χρόνια στηρίζουμε τους φορείς, τους πυροσβέστες, τους μετανάστες, τον Δήμο, την πεζή καθαριότητα, την αποκομιδή και πολλά ακόμα.

Εμείς, είπαμε στον Δήμαρχο ότι θα συμβάλουμε και για να ανοίξει το Ναυάγιο, όμως δεν έχουμε την αρμοδιότητα για να κάνουμε μελέτες. Είναι άλλο πράγμα το να μαζεύουμε τα βουνά από τα σκουπίδια έξω από τα ξενοδοχεία μας και άλλο να κάνουμε από μόνοι μας μια μελέτη για το Ναυάγιο, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος.

Κάθε χρόνο οι ξενοδόχοι δίνουν 4 εκατομμύρια ευρώ για την διαφήμιση της Ζακύνθου και πληρώνουν για τα σκουπίδια και τα τέλη των παρεπιδημούντων. Να αναλάβει ο κ. Αρετάκης τις ευθύνες του ως Δήμαρχος. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε μαζί του. Ο ίδιος όμως έχει βγάλει κατά καιρούς κάποιες αντιφατικές ανακοινώσεις, που ίσως δεν θυμάται, ή δεν έχει καταλάβει. Ας καταλήξει λοιπόν κάπου. Εφιστούμε την προσοχή, να σταματήσει να μιλάει και να κάνει έργα ως Δήμαρχος που είναι.»

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.