26 Μαΐου 2022 (15:16)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Έλεγχοι, πρόστιμα και συλλήψεις για παράβαση των μέτρων αλλά και αθώωση επιχειρηματία

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ στο Αργάσι, ο οποίος συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Κυριακής για…

Ελλαδα Ζακυνθος , 10 Αυγούστου, 2020 19:49

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ στο Αργάσι, ο οποίος συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Κυριακής για παράβαση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Δικαστήριο και ζήτησε να μην πάρει αναβολή η υπόθεσή του, προσκόμισε στοιχεία ότι είχε λάβει όλα τα επιβεβλημένα από τη νομοθεσία μέτρα στην επιχείρησή του.

Συγκεκριμένα είχε περιορίσει στους μισούς από τους αναγραφόμενους στην άδειά του αριθμό πελάτες, και είχε εξοπλίσει το κατάστημα και το προσωπικό του με όλα τα απαραίτητα μέσα προφύλαξης όπως μάσκες, αντισηπτικά και ηλεκτρονική θερμομέτρηση είχε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος μετάδοσης για τους θαμώνες.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής και της Δευτέρας σε επιχειρήσεις της Ζακύνθου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε πέντε περιπτώσεις, κυρίως παραβίασης των μέτρων του ποσοστού τετραγωνικών ανά άτομο και της απαγόρευσης όρθιων πελατών, συνελήφθησαν  2 ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι καταστημάτων.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 61.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων για 15 ημέρες.
.

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.