26 Μαΐου 2022 (14:31)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ξενοδόχοι Ζακύνθου: Εξωφρενικά τα ψεύδη, η ασυνέπεια και οι παλινωδίες του Δημάρχου

Απάντηση σημείο προς σημείο σε όσα τους καταλόγισε χθες αλλά και γενικότερα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, έδωσαν με ανακοίνωσή τους οι…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Αυγούστου, 2020 18:43

Απάντηση σημείο προς σημείο σε όσα τους καταλόγισε χθες αλλά και γενικότερα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, έδωσαν με ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι του νησιού, κατηγορώντας τον ανοιχτά για εξωφρενικά ψεύδη, αβάσιμες κατηγορίες, ασυνέπεια και συνεχείς παλινωδίες και τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του και τα βάρη της ανυπαρξίας του.

Ολόκληρη η σκληρή ανακοίνωση – απάντηση των συλλόγων των ξενοδόχων Ζακύνθου, στους ισχυρισμούς του Δημάρχου και στην προσπάθεια στοχοποίησης τους:

“Διανύοντας τον πιο σημαντικό μήνα του καλοκαιριού, σε μια σεζόν με πρωτοφανή δεδομένα, με πλήθος επιχειρήσεων να μην λειτουργούν, με τουριστική κίνηση οριακά στο 30% σε σχέση με προηγούμενα έτη και με το μέλλον να χαρακτηρίζεται αβέβαιο, είναι εξαιρετικά προβληματικό να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε στην διάσωση του τουριστικού προϊόντος και την κατ’ επέκταση επιβίωση των επιχειρήσεων μας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας στο νησί, λόγω των συνεχών προβλημάτων και εμποδίων που μας δημιουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση και δη ο Δήμος.

Δυστυχώς το νησί μας εκτός από τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί από την υγειονομική κρίση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση των τουριστικών περιοχών, στην αποκομιδή και διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ογκωδών αντικειμένων, στην πεζή καθαριότητα και την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων εν γένη, στην φύλαξη και λειτουργία των παραλιών,  στην λειτουργία του Ναυαγίου.

Η Δημοτική αρχή πρέπει να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα.

Να δρομολογήσει τον όποιο σχεδιασμό και αν έχει, να υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις της, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να φροντίσει για την επαρκή υδροδότηση του νησιού μιας και, κατά τα λεγόμενα της, επάρκεια νερού υπάρχει άλλο που εμείς δεν το βλέπουμε στις περιοχές μας.

Να προχωρήσει στην μίσθωση απορριμματοφόρων , να επιδιορθώσει τα υπάρχοντα από τις διάφορες βλάβες, να απελευθερώσει τους χώρους εναπόθεσης και να τοποθετήσει κάποιον αρμόδιο στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας όπου παραμένει κενός για μήνες μετά την παραίτηση του Κου Κουτσογιάννη.

Να φροντίσει για το πλύσιμο και την ευπρεπή εικόνα των πλατειών του νησιού, για την επάρκεια σε καλαθάκια και το συχνό άδειασμα τους σε κοινόχρηστους χώρους και παραλίες, για την κοπή των χόρτων και των κλαδιών από τους δρόμους και για τον γενικότερο καλλωπισμό του νησιού.

Να φροντίσει να σταματήσει αυτό το αίσχος που επικρατεί στο δρόμο προς το πλάτωμα του Ναυαγίου, όπου επισκέπτες που έχουν έρθει από όλα τα μέρη του κόσμου αναγκάζονται να διασχίζουν τα βουνά ,βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να απολαύσουν την θέα ,ενώ διάφοροι άλλοι επιτήδειοι έχουν πρόσβαση με διάφορα μεταφορικά μέσα και μεθόδους.

Να ανοίξει άμεσα η πρόσβαση στο πλάτωμα του Ναυαγίου, με κύρια μέριμνα την ασφάλεια των επισκεπτών.

Όλα τα ανωτέρω, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ήταν δεσμεύσεις του κ.  Δημάρχου σε παλαιότερη συνάντηση μας στις αρχές Ιουνίου.

Ήταν τότε που τον ενημερώσαμε για άλλη μια φορά ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι πρόθυμος να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί σε κάθε ενέργεια βελτίωσης, αναβάθμισης και εξέλιξης των υποδομών του νησιού και των παρεχόμενων προς τους κατοίκους και επισκέπτες του ανέσεων και υπηρεσιών.

Τα παραδείγματα είναι άλλωστε πολλά.

Εμείς είμαστε που με ιδία δαπάνη προ-συγκεντρώνουμε τα απορρίμματα στις περιοχές μας ώστε να διευκολύνουμε την αποκομιδή τους από τον Δήμο, εξοικονομώντας του χρόνο και χρήμα.

Εμείς είμαστε που προτείναμε την δωρεάν στέγαση και σίτιση των υποψήφιων Ναυαγοσωστών που θα προσελάμβανε ο Δήμος, ώστε να μην μείνουν οι παραλίες μας έρημες, ανοργάνωτες και ανασφαλείς, εξασφαλίζοντας έτσι σωστές παροχές σε λουόμενους και διασώζοντας την Δημοτική Αρχή από γενικότερο λιντσάρισμα (βλ. https://www.imerazante.gr/2020/07/08/234172).

Εμείς είμαστε που υποστηρίζουμε διαχρονικά την πεζή καθαριότητα των περιοχών μας, την κοπή των χόρτων, το άσπρισμα των πεζοδρομίων, την αντικατάσταση λαμπών και όλες αυτές τις απαραίτητες μικρο-ενέργειες με τις οποίες ο Δήμος απαξιοί να ασχοληθεί παρόλο που είναι στις υποχρεώσεις του.

Σχετικά δε με την πρόσφατη δήλωση του κ. Δημάρχου (07/08/2020) για το ναυάγιο και ειδικότερα για το δρόμο διαφυγής από το πλάτωμα, εμείς απλά τον παραπέμπουμε στην από 31/07/2020 δικιά του ανακοίνωση για το ίδιο θέμα,

(βλ. ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Δημάρχου στο: https://www.imerazante.gr/2020/07/31/236301 )

και ειδικότερα παραθέτουμε παρακάτω τμήματα αυτής:

«Δια το Ναυάγιο όμως πέραν των ιδιοκτητών έχουν λόγο και αυτοί που ανέδειξαν την μοναδική παρουσία του δαπανώντας πάρα πολλά χρήματα και διαφημίζοντάς το παγκοσμίως.»

όπου αναγνωρίζει τις ενέργειες δεκαετιών από μέρους μας ώστε να καταστεί το Ναυάγιο το σημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος που είναι σήμερα,

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να είναι ανοικτό το Ναυάγιο αλλά αφού προηγουμένως κατασκευασθεί δρόμος διαφυγής. Δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να υποστηριχθεί πως εντός ενός μηνός υπήρχε δυνατότης να συνταχθεί μελέτη λειτουργίας, μελέτη δρόμου διαφυγής, εξασφάλιση πίστωσης, διαγωνισμός και κατασκευή δρόμου.

Με την επίσκεψη στη Ζάκυνθο του αξιότιμου Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έγινε γνωστό ότι ο κ. Βουλευτής εζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού δια τη διάθεση της αναγκαίας πίστωσης δια την κατασκευή του δρόμου.»

από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος και γνώριζε για την αναγκαιότητα διάνοιξης δρόμου διαφυγής και επιπροσθέτως αναζητούσε και σχετικές πιστώσεις,

καθώς και τον επίλογο της, όπως  ακριβώς δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο :

«Δια τον χερσαίο χώρο υπεύθυνοι είναι όσοι δεν άφησαν προσπαθώντας με προχειρότητες τη Δημοτική Αρχή να τον λειτουργήσει. Είναι αυτοί που θέλουν να διατηρήσουν το επιζήμιο δια τον Δήμο καταστροφικό παρελθόν. Η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να αναλάβει ευθύνες που δεν της ανήκουν όσον αφορά τη λειτουργία του Ναυαγίου από άποψη ασφάλειας των επισκεπτών. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς τους Δημοτικούς Συμβούλους που χωρίς να μελετήσουν απέρριψαν τη μελέτη-πρόταση της Δημοτικής Αρχής και εδημιουργήθη η παρούσα κατάσταση στο Ναυάγιο. Μέχρις ότου αναληφθεί η ευθύνη παρακαλείται η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου να συνδράμει στην εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που υπαγορεύει το κλείσιμο του Ναυαγίου έως ότου κατασκευασθεί η οδός διαφυγής».

 

Οι παλινωδίες αυτές του κ. Δημάρχου, η ασυνέπεια του ίδιου και της Δημοτικής Αρχής, η συνεχής στοχοποίηση του κλάδου, τα εξωφρενικά ψεύδη και οι παντελώς αβάσιμες κατηγορίες από μέρους του έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.

Αποκορύφωμα η παρωδία Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Ελατίων το Σάββατο 8/08, όπου αποκλειστικός και μόνος στόχος του ήταν να δημιουργήσει φανταστικούς εχθρούς, να διχάσει την τοπική κοινωνία, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και εν τέλη να κρύψει την ανυπαρξία του και την απουσία οράματος για την γενικότερη αξιοποίηση της ορεινής περιοχής της Ζακύνθου.

Είμαστε επιχειρηματίες, με μεγάλη επαγγελματική κατάρτιση, συνεχή μέριμνα για την βελτίωση του προϊόντος, ο μεγαλύτερος εργοδότης στο νησί, το οποίο, σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας, έχουμε καταφέρει να κατατάξουμε στους 5 πρώτους προορισμούς της Ελλάδας.

Δεν υποκαθιστούμε τους φορείς, δεν νομοθετούμε, δεν ασκούμε δημόσια διοίκηση, δεν υλοποιούμε μελέτες δημοσίων έργων, δεν τα κατασκευάζουμε. Δεν έχουμε την δύναμη να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αν την είχαμε άλλωστε ο σημερινός Δήμαρχος, δεν θα πέρναγε ούτε απέξω από το Δημαρχείο, όπως συνέβαινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του.

Αν αυτός ευεργέτησε άπαξ και απολαμβάνει τα οφέλη της πράξης του αυτής, εμείς ευεργετούμε για δεκαετίες, συνεχώς και αδιαλείπτως και δεχόμαστε μόνο στοχοποίηση.

Ε λοιπόν αυτό θα σταματήσει εδώ, και ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων και των λεγόμενων του, αλλά και το βάρος της ανυπαρξίας του.”

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.