26 Μαΐου 2022 (13:22)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η Συμφωνία με την Αίγυπτο και η αντιπολιτευτική μεμψιμοιρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών, ακόμα δεν πληροφορήθηκε κανένας πλην των υπουργών Εξωτερικών των δύο συμβαλλομένων χωρών και…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Αυγούστου, 2020 12:17

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών, ακόμα δεν πληροφορήθηκε κανένας πλην των υπουργών Εξωτερικών των δύο συμβαλλομένων χωρών και άρχισαν οι γκρίνιες. Γκρίνιες ανθρώπων που δεν έχουν, ως φαίνεται, σχέση με την πολιτική και την διπλωματία.

Κυκλοφόρησε ένα σκαρίφημα και αυτό ελήφθη ως επίσημος χάρτης της οριοθετήσεως. Είμαστε για γέλια. Πέρα από τους αδαείς και τους πολιτικούς των καφενείων, έβγαλαν γλώσσα και οι Συριζαίοι. Ποίοι; Οι γνωστοί για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν η Συμφωνία με την Αίγυπτο είναι κακή για την Ελλάδα, τότε γιατί η Τουρκία λύσσαξε; Μόνο αυτό είναι καλό δείγμα. Ας περιμένουμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες και τα λέμε.

Κάνει δε ιδιαίτερη εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Κοτζιά. Ήταν Υπουργός εξωτερικών και ξέρει καλά τι εστί διαπραγμάτευση. Ηχούν στα αυτιά μας ακόμη οι νουθεσίες του, στο να μην είμαστε “μοναχοφάηδες” στο Αιγαίο και ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Τώρα λέει ότι, “τα δίνουμε όλα στους Αιγυπτίους και δημιουργούμε κακό προηγούμενο με την Τουρκία”… Εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Φυσικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πέριξ,τι άλλο να περιμένεις; Όμως και ο Κοτζιάς ;;;… Κρίμα !!!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε λίγους μήνες, έδωσε λύσεις, εκεί που υπήρχαν χρόνιες συζητήσεις. Οριοθέτησε τις θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και προχώρησε σε μερική με την Αίγυπτο, ακυρώνοντας ουσιαστικά το παράνομο Τούρκο-Λιβυκό σύμφωνο.

Λύνει έτσι εκκρεμότητες δεκαετιών, και ξεπερνάει δισταγμούς της εξωτερικής μας πολιτικής . «Μεγαλώνει» τη χώρα και η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα Σταθερότητας και Ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο,κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι.

Ο εκνευρισμός της Τουρκίας και οι νέες απειλές αποδεικνύουν την επιτυχία του. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επιτυχίες και η αντιπολίτευση δυστυχώς μεμψιμοιρεί, αντί να χαιρετίζει τις θετικές εξελίξεις.

 

Δ. Π. Ι.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.