19 Μαΐου 2022 (15:28)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Νέες καταγγελίες για την “φύλαξη” στην παραλία του Ναυαγίου

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία ZANTE POWER SECURITY, αφού επισημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την φύλαξη του Ναυαγίου,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 5 Αυγούστου, 2020 10:30

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία ZANTE POWER SECURITY, αφού επισημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την φύλαξη του Ναυαγίου, “αδειάζοντας” όσους πήγαν να την εμπλέξουν, καταγγέλλει τις συνθήκες τις οποίες επικρατούν στην παραλία, οι οποίες δεν είναι σε καμία περίπτωση οι προβλεπόμενες από την σύμβαση την οποία φέρεται να έχει συνάψει ο Δήμος με άλλη εταιρεία φύλαξης.

Η ανακοίνωση της ZANTE POWER SECURITY επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του zantereport, σχετικά με την υποτιθέμενη  φύλαξη του ναυαγίου και το περιστατικό με την γυναίκα που εστάλη ως φύλακας από συμβαλλόμενη με τον Δήμο εταιρεία, αλλά έφυγε στα μισά της βάρδιας. Έκτοτε η παραλία του Ναυαγίου παραμένει ουσιαστικά αφύλακτη.

Ο Δήμος με έγγραφό του έχει διαβεβαιώσει, εδώ και εβδομάδες, το Λιμεναρχείο ότι η παραλία πληροί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση και ισχυρίζεται πως έχει φροντίσει για την σήμανση και την παρουσία υπαλλήλου ο οποίος επιτηρεί τους επισκέπτες και φροντίζει για την ασφάλεια της δικής τους αλλά και του ναυαγίου. Το ίδιο επιμένει να ισχυρίζεται ότι συμβαίνει και σήμερα.

Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται και πάλι, εντελώς διαφορετική και σύμφωνη με το δημοσίευμα του zantereport, μετά και την καταγγελία της ZANTE POWER SECURITY, αλλά και μαρτυρίες λουομένων και καπετάνιων πλοιαρίων που προσεγγίζουν καθημερινά το Ναυάγιο.

Τα ερωτήματα που χρίζουν απάντησης από τον Δήμο είναι πολλά. Μερικά από αυτά βάζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της:

“04/08/2020
Η εταιρείας μας ZANTE POWER SECURITY θέλει να ενημερώσει όσο αφορά την ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει η εταιρεία μας με τον φύλακα που έχει τοποθέτησει ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ στο ΝΑΥΑΓΕΙΟ.
Επίσης για να τοποθετηθούμε για τον άνωθεν διαγωνισμό πρέπει να πούμε ότι στις 14/07/20 δόθηκαν προσφορές απο 3 εταιρείες από τις οποίες στης 24/07/20 με απόφαση του ΔΗΜΟΥ ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην KOLOSSOS SECURITY . Στης 25/07/20 βρέθηκε γυναίκα φύλακας της άνωθεν εταιρείας από τις 10.00 πμ έως τις 14.30 που αναχώρησε με ημερόπλοιο.
Από τότε έως και σήμερα δεν έχει τοποθετήθηκε άλλο άτομο στην θέση της και ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ;;
Στο σημείο του ΝΑΥΑΓΙΟΥ υπάρχει κάποιος ο οποίος φοράει μπλούζα με διακριτικά του ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και κάνει δήθεν την δουλειά του ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ .
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ποιος τον έχει προσλάβει ;;; Από ποιον παίρνει εντολές ;;; Με τι δικαιολογητικά και τι προσόντα και με τι ειδικότητα έχει προσληφθεί;;; Έχει άδεια ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ ;;; Από ποιους έχει ελεγχθεί για να κάνει και να τηρεί τον ΦΕΚ σύμφωνα τον διαγωνισμο ;;;;;
Μπορεί κάποιος από τον δήμο να μας δώσει μια απάντηση ;;;;;
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.
Εκ της διευθύνσεως .
ZANTE POWER SECURITY.”

Η εταιρεία δημοσιεύει και φωτογραφίες του φύλακα με το μπλουζάκι που γράφει “Δήμος Ζακύνθου”.

Ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο επίσης δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα και που χρίζει άμεσης απάντησης, είναι εάν το Λιμεναρχείο έχει ελέγξει, ως οφείλει την παραλία του Ναυαγίου για το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.