03 Δεκεμβρίου 2021 (18:25)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κλειστά τα κλαμπ στον Λαγανά σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Συνωστισμός στην παραλία τη νύχτα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι των club, των bar και γενικότερα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης του Λαγανά, μετά την απόφαση…

Ελλαδα Ζακυνθος , 4 Αυγούστου, 2020 16:27

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι των club, των bar και γενικότερα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης του Λαγανά, μετά την απόφαση των επιχειρηματιών να μην ανοίξουν ούτε σήμερα τα μαγαζιά τους. Αφορμή γι΄αυτή τους την απόφαση στάθηκε ο έλεγχος που έγινε χθες το βράδυ από κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχε και ο ΕΟΔΥ, για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού και κυρίως η απαγόρευση των ορθίων.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι μένουν χωρίς δουλειά, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο και επισημαίνουν ότι ο κλάδος τους δεν συμπεριελήφθη σε εκείνους που μπορούσαν να μπουν σε αναστολή εργασίας και δεν πήραν ούτε το επίδομα, ούτε θα μπορέσουν να συμπληρώσουν ένσημα για να πάρουν επίδομα ανεργίας. Από τα συγκεκριμένα καταστήματα ζουν περισσότερες από 400 οικογένειες.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι κάνουν ελέγχους κατά την είσοδο και μετά στους χώρους των καταστημάτων τους, αλλά οι περιοριορισμοί είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν, όχι μόνο από τους ίδιους και το προσωπικό τους αλλά κυρίως από τους πελάτες τους οι οποίοι επισκέπτονται τα κλαμπ για να χορέψουν και όχι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και είναι σχεδόν ανέφικτο να τους επιβάλλουν να είναι καθιστοί κατά την παραμονή τους στο κατάστημα.

Μετά τους πρώτους ελέγχους που διενεργήθηκαν από το κλιμάκιο, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν επί τόπου και έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι νεαροί θαμώνες τότε, πήραν ποτά και μπύρες από τις κάβες και τα μίνι μάρκετ που ήταν ακόμη ανοικτά και πήγαν όλοι μαζί, κατά εκατοντάδες, στην παραλία του Λαγανά για να συνεχίσουν την διασκέδασή τους, γεγονός πολύ επικίνδυνο σε ότι αφορά την μεταδοτικότητα του ιού.

Εκπρόσωποι των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του Λαγανά, συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον βουλευτή Ζακύνθου και του εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις επιπτώσεις που έχουν στους κλάδους τους η αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.