21 Σεπτεμβρίου 2021 (22:40)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η αλήθεια για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ζάκυνθο. 4 ντόπιοι και μόνο 3 τουρίστες θετικοί

Επτά είναι συνολικά από τις 25 Ιουλίου μέχρι και σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ζάκυνθο, 4 “ντόπια” και 3 “εισαγόμενα”…

Ελλαδα Ζακυνθος , 3 Αυγούστου, 2020 11:20

Επτά είναι συνολικά από τις 25 Ιουλίου μέχρι και σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ζάκυνθο, 4 “ντόπια” και 3 “εισαγόμενα” εκ των οποίων τριών, ο ένας είναι Έλληνας από την Θεσσαλονίκη.

Τα τρία Ζακυνθινά κρούσματα είναι η οικογένεια από την ευρύτερη περιοχή του Μαχαιράδου, η οποία και βρίσκεται σε κατ΄οίκον καραντίνα, μητέρα και κόρη από τις 25 και ο σύζυγος από τις 28 Ιουλίου. Περιορισμένος στο σπίτι του βρίσκεται από προχθές και ο πιο πρόσφατος επιβεβαιωμένος φορέας, ο υπάλληλος του πολυκαταστήματος Καπαρέλης.

Οι αλλοδαποί τουρίστες που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, στο ίδιο χρονικό διάστημα είναι μόνο 2 και φιλοξενούνται με τις οικογένειές τους στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία τετραμελή οικογένεια Πολωνών, από την οποία επιβεβαιωμένη ως θετική είναι μόνο η μητέρα, και 2 Σουηδούς εκ των οποίων μόνο ο ένας είναι θετικός.

Επίσης στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 11 Έλληνες, εκ των οποίων επίσης μόνο ο ένας είναι θετικός. Άρα από τους 17 που φιλοξενούνται συνολικά μόνο οι τρεις είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα και όλοι οι υπόλοιποι διαμένουν εκεί προληπτικά και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα η επιβεβαιωμένη ως θετική έγκυος Πολωνή και η οικογένειά της, που ήταν οι πρώτοι που πήγαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στις 19 Ιουλίου, έχουν επιστρέψει στη χώρα τους.

Επομένως όλα όσα ακούγονται ή γράφονται για 10, 15 ή 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα τουριστών ή Ζακυνθινών είναι παντελώς ανυπόστατα.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.