19 Μαΐου 2022 (13:59)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Στον Άγιο Νικόλαο η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια. Ενστάσεις από την Περιφρειάρχη

Την δημιουργία της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στον Άγιο Νικόλαο και όχι στον Άγιο Διονύσιο, στα χαρτιά γιατί η υλοποίηση…

Ελλαδα Ζακυνθος , 1 Αυγούστου, 2020 12:18

Την δημιουργία της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στον Άγιο Νικόλαο και όχι στον Άγιο Διονύσιο, στα χαρτιά γιατί η υλοποίηση είναι μια άλλη υπόθεση, αποφάσισαν να προκρίνουν – όχι “αναίμακτα” αφού η κ. Κράτσα συνεχίζει να έχει ενστάσεις – οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών, για το Master Plan του λιμένα Ζακύνθου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς υπουργείων οι γραμματείς του Υποδομών, του Ναυτιλίας και του Πολιτισμού, ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Ν. Αρετάκης και ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Α. Πλέσσας.

Ο κ. Ακτύπης, μιλώντας στον Stigma fm έκανε λόγο για δικαίωση της, υπέρ του Αγίου Νικολάου, θέσης του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η οριστική απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα, αλλιώς κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση, ενώ άφησε αιχμές εναντίον όσων είτε επιμένουν για προβλήτα είτε στον Άγιο Διονύσιο είτε σε άλλη νέα θέση, όπως η κ. Κράτσα που προέκρινε μετακίνηση προς το Ξενία.

«Δικαιώνεται η θέση μου, τα συναρμόδια Υπουργεία συμφωνούν ότι δεν μπορεί να γίνει η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια στον μόλο του Αγίου Διονυσίου (…) Αυτή η θέση είναι πλέον που προκρίνεται. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε άλλη πρόταση, πέρα από τις δύο αυτές θέσεις, θα μας πάει δέκα χρόνια πίσω, άρα δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο να ζητήσουμε την χωροθέτηση κάπου αλλού” δήλωσε ο βουλευτής Ζακύνθου και πρόσθεσε:

“Τόσο η Περιφερειάρχης κ Κράτσα, όσο και ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης, ήθελαν να ενημερωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο θεωρώ ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι για την θέση στον μόλο του Αγίου Νικολάου. Αν φυσικά χρειαστούν κάποιες μικροαλλαγές θα τις δούμε και θα γίνουν. Εδώ και τώρα όμως, πρέπει να αποφασίσουμε, γιατί αν καθυστερήσουμε περαιτέρω θα χάσουμε τις χρηματοδοτήσεις.”

Σε ότι αφορά το χρόνο υλοποίησης του έργου ο κ. Ακτύπης το προσδιόρισε στα δύο με τρία χρόνια: “Το νέο ΦΕΚ με την νέα χωροθέτηση μπορεί να βγει άμεσα, μετά την αμέσως επόμενη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ. Μπορούμε σε δύο με τρία χρόνια, να έχουμε έτοιμη την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια στην Ζάκυνθο.”

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, η Περιφερειάρχης επέμεινε στην ένσταση της κάνοντας λόγο για  ακαταλληλότητα της θέσης και του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Διονυσίου και επανέλαβε την πρόταση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν για προβλήτα προς στο Ξενία. Ωστόσο φαίνεται να αποδέχεται, τελικά, την απόφαση που προκρίνουν οι υπόλοιποι:

“Εμείς θεωρούμε πως ούτε η θέση στον μόλο του Αγίου Νικολάου είναι η κατάλληλη, αλλά ούτε και η θέση στον μόλο του Αγίου Διονυσίου, όμως δεν αποφασίζουμε εμείς. Για όλες τις θέσεις υπάρχουν ζητήματα. Εμείς θα προκρίναμε μια άλλη θέση, προς το Ξενία, αλλά αυτή την στιγμή, η θέση που προκρίνεται είναι αυτή στον μόλο του Αγίου Νικολάου. Καταγράφηκαν χθες όλες οι απόψεις και οι ενστάσεις που υπάρχουν και θα ξαναδούμε το θέμα σε μια νέα σύσκεψη που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου.”

Η κ. Κράτσα δήλωσε ότι θα μπορούσε το έργο να χρηματοδοτηθεί και από την Περιφέρεια:

“Από την πλευρά μας θα δούμε σοβαρά το θέμα της χρηματοδότησης της προβλήτας, κάτι που έχω συζητήσει με τον Υπουργό κ. Καραμανλή. Όλα μπορούμε να τα συζητήσουμε, ακόμα και την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, συνολικά.”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.