26 Μαΐου 2022 (13:43)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τι γίνεται με την φύλαξη στην παραλία του Ναυαγίου;

Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται και η υπόθεση της φύλαξης του Ναυαγίου, η οποία και πολύ καθυστερημένα ξεκίνησε και ελλιπής είναι…

Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Ιουλίου, 2020 11:02

Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται και η υπόθεση της φύλαξης του Ναυαγίου, η οποία και πολύ καθυστερημένα ξεκίνησε και ελλιπής είναι και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Χθες, η εταιρεία που ανέλαβε την φύλαξη της παραλίας, καθώς βρήκε συμφέροντες τους όρους και την αμοιβή της προκήρυξης του Δήμου, έστειλε υπάλληλό της, συγκεκριμένα μια γυναίκα η οποία αν και όχι νέα πιθανόν να πληρούσε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Όμως στα μισά της βάρδιας, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, έφυγε, εμφανώς ταλαιπωρημένη. Έτσι η παραλία έμεινε και πάλι αφύλακτη.

 

 

 

 

Ο Δήμος με έγγραφό του έχει διαβεβαιώσει, εδώ και μέρες, το Λιμεναρχείο ότι η παραλία πληροί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση και ισχυρίζεται πως έχει φροντίσει για την σήμανση και την παρουσία υπαλλήλου ο οποίος επιτηρεί τους επισκέπτες και φροντίζει για την ασφάλεια της δικής τους αλλά και του ναυαγίου. Το ίδιο ισχυρίζεται ότι συμβαίνει και σήμερα.

Το zantereport επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο κ. Βιβή Καψαμπέλη η οποία δήλωσε ενήμερη για το θέμα και πως υπήρξε ένα πρόβλημα με την εταιρεία και την υπάλληλο και πως η δημοτική αρχή επιλαμβάνεται του θέματος, ενώ υποστήριξε ότι αυτή την ώρα η παραλία του ναυαγίου φυλάσσεται. Μάλιστα είπε ότι θα επισκεφθεί η ίδια αύριο την παραλία για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στην παραλία υπάρχει σήμανση, περιφραγμένες με σκοινί ζώνες, πέραν των οποίων απαγορεύεται να πάνε οι επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων όμως παραβιάζουν, καθώς δεν υπάρχει κανείς να τους το απαγορεύσει. Το ίδιο συμβαίνει και δίπλα στα βράχια, στα οποία κάποιοι λουόμενοι καταφεύγουν για να βρουν σκιά, χωρίς να ξέρουν, αφού κανείς δεν τους ενημερώσει ότι ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωής, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, όπως συνέβη πριν δύο χρόνια. Απόδειξη οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες στο σημείο.

Η μόνη σταθερή φύλαξη της παραλίας γίνεται από τους ιδιοκτήτες των σκαφών και των πλοιαρίων που μεταφέρουν κόσμο στο νησί, οι οποίοι προσπάθησαν, χωρίς να έχουν καμία απολύτως υποχρέωση, να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει εδώ και εβδομάδες ο Δήμος, βάζοντας δικό τους άνθρωπο να επιβλέπει, όσο μπορεί, του; λουόμενους.

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.