07 Δεκεμβρίου 2021 (19:30)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο… Αγεωμέτρητος ή ανιστόρητος ;

Μαθαίνω ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για κατασκήνωση στο Γράμμο στα λημέρια του Δημοκρατικού Στρατού του Ζαχαριάδη. Θεωρώ ότι…

Αρθρογραφία Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Ιουλίου, 2020 10:00

Μαθαίνω ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για κατασκήνωση στο Γράμμο στα λημέρια του Δημοκρατικού Στρατού του Ζαχαριάδη. Θεωρώ ότι είναι μια κακή ιδέα και μια βλακώδης επιστροφή σε ένα σκοτεινό παρελθόν.
Η λήθη και η εθνική συμφιλίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Εδώ το ΚΚΕ που έζησε στο πετσί του το πριν, το τότε και το μετά, τα έχει εν πολλοίς ξεχάσει. Οι των Εξαρχείων και των προαστίων, Βορείων και Νοτίων, τώρα βρήκαν να ξεσκονίσουν σκελετούς από τις ντουλάπες τους.
Όπως και να έχει το πράγμα αξίζει σεβασμός σε όσους έπεσαν σε εκείνες τις μάχες στο Γράμμο, στο Βίτσι, από το 47 μέχρι τον Αύγουστο του 49 σε έναν αδελφοκτόνο άδικο και εν πολλοίς αχρείαστο πόλεμο και από τις δύο πλευρές. Τιμή αξίζει και στους τραυματίες και σε όσους υπέστησαν βάσανα και διώξεις για τις ιδέες τους. Φυσικά οι ευθύνες των αρχηγών τους τεράστιες και ομολογημένες, δυστυχώς εκ των υστέρων.
Πάντως η αποφασισμένη κατασκήνωση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ ας γίνει και ευκαιρία,για να προβληματιστούν στο πώς θα ήταν η Ελλάδα αν κέρδιζε η άλλη πλευρά τότε. Πλέον είμαστε στο 2020 και έχουμε νου και γνώση. Ας ψάξουν λίγο την ιστορία εκείνης της περιόδου, ας πούμε το “πρόγραμμα Λίμνες” του Ζαχαριάδη, που ήθελε να χωρίσει την πατρίδα στα δύο. Θα βρουν απαντήσεις και για τη συνθήκη των Πρεσπών και γιατί ούτε το ΚΚΕ δεν την ήθελε.
Ας πάρουν και κανένα βιβλίο μαζί, εγώ θα τους πρότεινα “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου αγωνιστή του ΔΣΕ, όπως και βιβλία που περιγράφουν τη ζωή στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας που εγκαταστάθηκαν οι αντάρτες και περνούσαν ζωή δημοκρατική και χαρισάμενη. Οι ίδιοι τα περιγράφουν. Θα γυρίσουν τουλάχιστον φωτισμένοι από την κατασκήνωση και ιδεολογικά πιο στιβαροί. Μια Κυκλάδες μετά και το καλοκαίρι θα τους μείνει αξέχαστο. Καλή διασκέδαση παιδιά.
Α και ένα τελευταίο…Αν μαζί σας είναι κανένας παλιός που θύμαται, πέστε του να σας πει για εκείνη τη χαρτοπετσέτα που είχε ο Τσώρτσιλ με την υπογραφή του Στάλιν με το: Ελλάδα, 90 % Αγγλία,10 % ΕΣΣΔ. Καλά ο Σιάντος δεν ήξερε γράμματα αλλά ο Ζαχαριάδης κατόπιν γιατί το έβαλε στη κωλότσεπη και δεν σας το έδειξε; Και το αίμα ποτάμι ….. Ότι μαθαίνεις πάντως είναι για καλό . Ιδιαίτερα η ιστορία…
Δ.Π.Ι.
Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.