19 Μαΐου 2022 (15:19)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Έχω χάσει τον ύπνο μου”…

Διαβάζοντας το ενημερωτικό δελτίο του Δημάρχου κ.Νικήτα Αρετάκη,στάθηκα στη φράση: “για πρώτη φορά έχω χάσει τον ύπνο μου”. Δεν έχω καμία…

Ελλαδα Ζακυνθος , 30 Ιουλίου, 2020 09:48

Διαβάζοντας το ενημερωτικό δελτίο του Δημάρχου κ.Νικήτα Αρετάκη,στάθηκα στη φράση: “για πρώτη φορά έχω χάσει τον ύπνο μου”. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το αληθές των λόγων του,αλλά και το μέγεθος του βάρους που σηκώνει. Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μόνον κατ’ όψιν.

Όμως ακούγοντας την προσωπική ιστορία του από διάφορους που τον ξέρουν,έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν φοβήθηκε τη δουλειά, στέρησε τον εαυτό του και ίσως πολλές φορές στέγνωσε και την ψυχή του. Αυτό όμως του προσέφερε, σύμφωνα με τις δικές του αρχές πιστεύω, ηρεμία και ύπνο ελαφρύ,χωρίς άγχος και έγνοιες κυρίως οικογενειακές.

Τώρα λοιπόν που φορτώθηκε τα βάρη μιας κοινωνίας μέσω του Δήμου, είναι βέβαιο ότι έχει χάσει τον ύπνο του. Θα έπρεπε αυτό να το ξέρει πριν μπει στην διαδικασία της διεκδίκησης, όμως δεν είναι και κακό να χάνεις τον ύπνο σου για τους συμπολίτες σου, πολύ περισσότερο όταν δεν τον έχεις στερηθεί στα περισσότερα χρόνια της ζωής σου.

Το ζητούμενο είναι αυτά τα ξενύχτια να έχουν θετική σκέψη και να οδηγούν σε καλά αποτελέσματα. Αυτό απαιτεί καθαρό νου, απομάκρυνση από φαντάσματα και μικρότητες, όραμα πραγματικό με προοπτική, αλλά κυρίως επιλογές στρατηγικής με χρονικό ορίζοντα και γιατί όχι, με προσωπικό ρίσκο. Τότε μπορεί ο ύπνος να χάνεται, αλλά η ιστορία σε δικαιώνει. Αντίθετα, απλώς χάνεις τον ύπνο σου, την ευκαιρία και την υστεροφημία σου.

 

Δ. Π. Ι.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.