07 Δεκεμβρίου 2021 (20:54)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Που είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους για περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μετά την αύξηση των…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Ιουλίου, 2020 10:22

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους για περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μετά την αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από εισήγηση των ειδικών ανακοίνωσε χθες πως η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

«Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ και τρέφεται από κάθε λάθος μας, κάθε υπόνοια χαλάρωσης. Το να ανακόψουμε την πορεία του είναι στο χέρι όλων μας, εξαρτάται από τον καθένα από εμάς και αυτά που πρέπει να κάνουμε παραμένουν απλά, τηρούμε πιστά τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής και αποφεύγουμε συναθροίσεις και άσκοπα φαινόμενα συγχρωτισμού που ευνοούν ιδιαίτερα τη διασπορά του ιού», τόνισε χθες ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης ενώ παραμένει ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση «να τηρούν όλοι πιστά τους νέους κανόνες για τη χρήση μάσκας οι οποίοι έχουν στόχο την προστασία όλων μας». Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους, γίνεται για το συνολικό συλλογικό προληπτικά καλό. «Γιατί ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλες τις οδηγίες των ειδικών, ανάμεσα στις οδηγίες και η χρήση μάσκας με την οποία θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για να διασφαλίσουμε ότι τόσο αυτά όσο και τα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας τηρούνται», τόνισε.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.