19 Οκτωβρίου 2021 (22:00)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η Περιφέρεια “ξέχασε” τον Βουλευτή στην ανακοίνωση της σύσκεψης για το Master Plan. Συνεχίζεται η “γαλάζια” κόντρα

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή, με επιπτώσεις στην Ζάκυνθο και τους κατοίκους της, η “γαλάζια” κόντρα που καλά κρατεί στο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Ιουλίου, 2020 18:26

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή, με επιπτώσεις στην Ζάκυνθο και τους κατοίκους της, η “γαλάζια” κόντρα που καλά κρατεί στο νησί, θα μπορούσε να θεωρηθεί και  αστεία. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες καπελώματος για ότι  θετικό συμβαίνει στο νησί, προκειμένου να πιστωθεί ο ένας έναντι του άλλου την πατρότητα κάθε έργου, μελέτης, απόφασης, προγράμματος, μέτρου κ.λ.π., που ανακοινώνεται ή υλοποιείται, είναι εκτός από ενοχλητικές και ζημιογόνες.

Το τελευταίο επεισόδιο, έχει να κάνει με την αυριανή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή γραμματέων διαφόρων υπουργείων, για το περιβόητο Master Plan Λιμένα Ζακύνθου. Στο σχετικό δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί από τον βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη στις 23 Ιουλίου, αναφέρονταν λεπτομερώς όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην συνάντηση, μεταξύ αυτών την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και τον Δήμαρχο, Ν.Αρετάκη κλπ.

Ωστόσο η κ. Κράτσα δεν έδειξε την ίδια… αβρότητα, αφού στο δελτίο τύπου που σήμερα εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αυριανή σύσκεψη, “ξέχασε” να αναφέρει ότι θα συμμετάσχει και ο συντοπίτης, κομματικός της… ομόσταβλος και βουλευτής κ. Ακτύπης, όσο και ο Δήμαρχος, Ν. Αρετάκης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Α. Πλέσσας, οι οποίοι αναφέρονται ως κάποιοι… “υπηρεσιακοί και τοπικοί παράγοντες”.

Ο κ. Ακτύπης σε σχετική ερώτηση του zantereport, απάντησε ότι ο ίδιος προκάλεσε την αυριανή σύσκεψη και πως αυτή έχει αποκλειστικό και μόνο αντικείμενο το Master Plan του λιμένα Ζακύνθου, “αδειάζοντας” ουσιαστικά την Περιφερειάρχη. Μάλιστα επεσήμανε πως ακόμα και ο γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού εκλήθη ακριβώς επειδή το υπουργείο εξετάζει κάποια θέματα σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει ο προβλήτας στον Άγιο Νικόλαο.

Ας δούμε, όμως και τα δύο δελτία τύπου, προς κρίση και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Της Περιφέρειας, που εξεδόθη σήμερα:

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

Αναπτυξιακής και στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια των Ιονίων Νήσων

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα λιμάνια των νησιών, μικρών και μεγάλων, δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία τονίζοντας την στρατηγική και αναπτυξιακή σημασία τους για την χώρα μας και βέβαια για τις προοπτικές του κάθε νησιού, αλλά και για την συνοχή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του άξονα Βορρά-Νότου.

Το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, το λιμάνι Αργοστολίου, το λιμάνι στους Οθωνούς και το Μαθράκι (Διαπόντια Νησιά) είναι στην ημερήσια διάταξη της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, στο Υπουργείο Υποδομών, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα του Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, υπηρεσιακών και τοπικών παραγόντων.”

 

Και του βουλευτή που εξεδόθη στις 23 Ιουλίου:

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσφατη επικοινωνία του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 ευρεία σύσκεψη με κεντρικό θέμα συζήτησης το Master Plan Λιμένα Ζακύνθου. Στην εν λόγω σύσκεψη θα συμμετάσχουν, ο ίδιος ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου κύριος Δ. Ακτύπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κύριος Γ. Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κύριος Ε. Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κύριος Γ. Διδασκάλου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρ. Κράτσα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κύριος Ν. Αρετάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου κύριος Α. Πλέσσας.

Από τη συζήτηση μεταξύ των προαναφερθέντων αναμένεται να προκύψουν απαντήσεις και λύσεις σε σημαντικά ζητήματα γύρω από την υλοποίηση του Master Plan Λιμένα Ζακύνθου. Η θέση της  προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, η δρομολόγηση του συνόλου των έργων που έχει ανάγκη το λιμάνι Ζακύνθου, αλλά και θέματα που αφορούν στη διαχείριση της χρηματοδότησης του έργου είναι μερικά μόνο από τα μείζονα ζητήματα ,τα οποία πρόκειται να συζητηθούν ενδελεχώς.”

Οι διαφορές εμφανείς και αδιαμφισβήτητες, όσο και η αντιπαράθεση των δύο.

Τι να “πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτή την… “αγαστή” συνεργασία. Τις ανακοινώσεις για την στελέχωση του νοσοκομείου και το άνοιγμα της ΜΕΘ, που ο ένας “πέτυχε” αλλά ο “άλλος” πλήρωσε”; Για τις εργασίες αποκατάστασης στα Στροφάδια που ο ένας “εισηγήθηκε” αλλά ο άλλος “επέσπευσε”; Για τα Κέντρα Υγείας που ο ένας “ανακοίνωσε” αλλά ο άλλος το “κανόνισε”; Για την ασφάλεια και την πυροπροστασία που ο ένας “έθεσε στον υπουργό” αλλά ο άλλος “πίεσε”; Για την επίσκεψη του τάδε ή του δείνα και σε τίνος την πρόσκληση ανταποκρίθηκε και πόσα ακόμα τέτοια…

Το μόνο σίγουρο είναι αυτή η κόντρα ενοχλεί, όχι μόνο τους Ζακυνθινούς, αλλά κυρίως τους… “Αθηναίους”. Πόσω δε μάλλον όταν σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι χειρισμοί για το Ναυάγιο…

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.