18 Οκτωβρίου 2021 (10:00)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Διορθωτική” δήλωση από την Περιφερειάρχη μετά το δημοσίευμα του zantereport

Σε “διορθωτική” δήλωση υποχρεώθηκε να προβεί η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Ιουλίου, 2020 21:33

Σε “διορθωτική” δήλωση υποχρεώθηκε να προβεί η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το δημοσίευμα του zantereport, σχετικά με προηγούμενη ανακοίνωση της για την αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, για το Master Plan Λιμένα Ζακύνθου, στην οποία είχε “ξεχάσει” να επισημάνει ότι θα συμμετάσχουν και άλλες αρχές της Ζακύνθου όπως ο βουλευτής κ. Ακτύπης, ο Δήμαρχος, Ν. Αρετάκης ή και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Α. Πλέσσας, οι οποίοι μάλιστα αναφέρονται, σχεδόν απαξιωτικά ως κάποιοι… “υπηρεσιακοί και τοπικοί παράγοντες”.

Ο κ. Ακτύπης σε σχετική ερώτηση του zantereport, απάντησε ότι ο ίδιος προκάλεσε την αυριανή σύσκεψη, που θα συμμετέχουν γραμματείς διαφόρων υπουργείων και πως αυτή έχει αποκλειστικό και μόνο αντικείμενο το Master Plan του λιμένα Ζακύνθου, “αδειάζοντας” ουσιαστικά την Περιφερειάρχη που στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο και για το Αργοστόλι και του Οθωνούς. Μάλιστα ο βουλευτής επεσήμανε πως ακόμα και ο γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού εκλήθη ακριβώς επειδή το υπουργείο εξετάζει κάποια θέματα σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει ο προβλήτας στον Άγιο Νικόλαο.

 

Η “διορθωτική” δήλωση της κ. Κράτσα, στην οποία αναφέρονται πλέον όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην αυριανή σύσκεψη, είναι η εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Ενέργειες για τη χρηματοδότηση 

του master plan του λιμανιού στην πόλη της Ζακύνθου

Το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια και η δυνατότητα χρηματοδότησής τους είναι στις προτεραιότητες της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

“Η Ζάκυνθος χρειάζεται ένα σύγχρονο έργο από κάθε άποψη που θα της δίνει προοπτικές σύγχρονων λειτουργιών στο λιμάνι, ποιότητας ζωής στους κατοίκους, έλξη κρουαζιεροπλοίων και σκαφών πολυτελείας. Προετοιμαζόμαστε και για την χρηματοδότηση του σχετικού έργου από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων. Σε όλο το Ιόνιο έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος μας.

Η Ζάκυνθος έχει στερηθεί τις ευκαιρίες που της αξίζουν. Έχουμε κάνει αρκετές συσκέψεις στα συναρμόδια Υπουργεία με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη και για το λιμάνι της Ζακύνθου και χαίρομαι που θα βρεθούμε όλοι μαζί με τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη ή εκπροσωπό του,  και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιο Πλέσσα και υπηρεσιακούς παράγοντες για μια συνάντηση εργασίας στην Αθήνα στο Υπουργείο Υποδομών”.

 

Και το προηγούμενο δελτίο Τύπου:

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

Αναπτυξιακής και στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια των Ιονίων Νήσων

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα λιμάνια των νησιών, μικρών και μεγάλων, δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία τονίζοντας την στρατηγική και αναπτυξιακή σημασία τους για την χώρα μας και βέβαια για τις προοπτικές του κάθε νησιού, αλλά και για την συνοχή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του άξονα Βορρά-Νότου.

Το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, το λιμάνι Αργοστολίου, το λιμάνι στους Οθωνούς και το Μαθράκι (Διαπόντια Νησιά) είναι στην ημερήσια διάταξη της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, στο Υπουργείο Υποδομών, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα του Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, υπηρεσιακών και τοπικών παραγόντων.”

 

Δείτε το δημοσίευμα του zantereport εδώ 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.