25 Ιανουαρίου 2022 (13:15)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Πίσω ολοταχώς” από Ερντογάν. Σταματά τις έρευνες το Orus Reis.

«Παγώνουν» οι έρευνες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Συγκεκριμένα ο κ. Καλίν δήλωσε πως…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Ιουλίου, 2020 13:02

«Παγώνουν» οι έρευνες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλίν δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις ερευνητικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων

«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες βράδυ το ερευνητικό σκάφος της Τουρκία ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας κινήθηκε προς τα πίσω, δηλαδή προς το λιμάνι.

πηγή: thepresident

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.