24 Ιανουαρίου 2022 (13:43)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κατέθεσε τη μήνυση για την πυρκαγιά στα Κύθηρα ο Δήμαρχος Σ. Χαρχαλάκης

Κατέθεσε τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου ο δήμαρχος των Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, για τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Ιουλίου, 2020 14:43

Κατέθεσε τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου ο δήμαρχος των Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, για τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί το 2017. Σε δηλώσεις του σημείωσε πως «ζητάμε να εξεταστεί αν υπήρξε δόλος στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα» ενώ έκανε λόγο για αδυναμία συντονισμού της Πυροσβεστικής, ιδίως όσον αφορά το ζήτημα των εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εισαγγελικές Αρχές έχουν διατάξει το «άνοιγμα» των φακέλων για τις πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη, μετά τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έκανε λόγο για αντιμαχίες ανάμεσα σε αξιωματικούς του Σώματος.

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγός Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν υποβληθεί και για τη φωτιά στο Μάτι, με τις εισαγγελικές αρχές να εξετάζουν το αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου σε κακουργηματικό για 12 αξιωματούχους της Πυροσβεστικής.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.