19 Μαΐου 2022 (15:04)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κατεθέτει αύριο την μήνυση για την πυρκαγιά στα Κύθηρα ο Δήμαρχος Σ. Χαρχαλάκης

Αύριο Τρίτη 28/7/2020 θα κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Κυθήρων για την πυρκαγιά του 2017, υπό το πρίσμα των…

Ελλαδα Ζακυνθος , 27 Ιουλίου, 2020 16:26

Αύριο Τρίτη 28/7/2020 θα κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Κυθήρων για την πυρκαγιά του 2017, υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Η κατάθεση θα γίνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, οδός Σκουζέ, μεταξύ 11:30-12:30.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει κάθε νομικό περιθώριο σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά του 2017 στο νησί, μετά τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι.

«Θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», είχε δηλώσει την ημέρα που έκανε και την καταγγελία για τα όσα συνέβησαν στην μεγάλη πυρκαγιά των Κυθήρων το 2017, τονίζοντας ότι ότι οι νομικές υπηρεσίες εξέταζαν τα νομικά περιθώρια για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις μεγάλες καταστροφές.

«Άκουσα όλο το διάλογο. Μου προκαλεί εμετό. Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη άφησε τα Κύθηρα χωρίς εναέρια. Κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας», είχε γράψει σε ανάρτησή του κ. Χαρχαλάκης, μετά τγην δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών διαλόγων από την Καθημερινή.

«Θα πάει κόσμος φυλακή. Τελεία και παύλα. Για τα 32.000 στρέμματα που κάηκαν στο νησί. Για τους απλούς πυροσβέστες και εθελοντές που έλιωσαν οι μπότες τους. Για τους Τσιριγώτες που χτυποκαρδούσαν. Για τους εφιάλτες και τα ψυχολογικά που μας άφησαν αυτές οι ημέρες του 2017. Για τα πεύκα που φύτεψαν οι μικροί Κυθήριοι το 1970 και έγιναν στάχτη σε λίγα λεπτά. Για να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό που ζήσαμε» είχε ξεκαθαρίσει.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.