26 Ιανουαρίου 2022 (22:24)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ένα “εντέλεσθε” με κοινοποίηση στην Εισαγγελία και μια “ομολογία” αποτυχίας από τον Δήμαρχο Ζακύνθου

Δύο δελτία τύπου που σίγουρα θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, έχουν όμως και πιθανότητες να δώσουν και λύσεις, εξέδωσε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 27 Ιουλίου, 2020 23:46

Δύο δελτία τύπου που σίγουρα θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, έχουν όμως και πιθανότητες να δώσουν και λύσεις, εξέδωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.

Το ένα είναι ένα «εντέλεσθε» προς τις διευθύνσεις Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Με το “εντέλεσθε”, το οποίο μάλιστα κοινοποιεί στην εισαγγελία Ζακύνθου. ο κ. Δήμαρχος καλεί τις δύο υπηρεσίες να ολοκληρώσουν άμεσα τους διαγωνισμούς για τη μίσθωση των δύο απορριμματοφόρων καθώς και όλους εκείνους που αφορούν στην συντήρηση του οδικού δικτύου πυρόσβεσης, προκειμένου, όπως επισημαίνει, να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η εισαγγελική παρέμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο κ. Αρετάκης με αυτή του την κίνηση, επιχειρεί να φέρει προ των ευθυνών τους ή να χρεώσει, κατά κάποιους άλλους, στους αρμόδιους υπαλλήλους τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν ήδη υπάρξει από την καθυστέρηση υλοποίησης των παραπάνω αποφάσεων, μετά και την πίεση που δέχεται από την κοινή γνώμη, από την Πυροσβεστική, από την Εισαγγελία αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως ο ίδιος αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου που ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

Στο άλλο δελτίο τύπου, ο κ. Αρετάκης, αναφέρεται σε όλα εκείνα που θα έπρεπε, βάσει των δεσμεύσεών του, να έχει υλοποιήσει και τα οποία αν δεν έχουν χειροτερέψει, έχουν τελματώσει και αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών. “Καμία υποδομή δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις του Δημότη” ομολογεί ο κ. Δήμαρχος, όπως ομολογεί επίσης ότι, αν και είναι στο “τιμόνι” του Δήμου σχεδόν έναν χρόνο, δεν έχει γίνει τίποτα ούτε στον βιολογικό, ούτε στην υδροδότηση, ούτε για τις λαθροϋδροληψίες, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ούτε στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ, ούτε στον φωτισμό, ούτε στην διάνοιξη των δασικών οδών και στον καθαρισμό των δρόμων.

Ωστόσο, κατά την προσφιλή του τακτική, ισχυρίζεται πως για όλα όσα δεν έγιναν, φταίνε οι επιχειρηματίες του νησιού, οι υπάλληλοι του Δήμου, οι συνεργαζόμενοι με τον Δήμο, οι βλάβες που γίνονται, διάφοροι παράγοντες που… είναι υπό διερεύνηση, οι αντιδικίες των υπηρεσιών ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο (!), του οποίου ηγείται. Οποιοσδήποτε άλλος εκτός, φυσικά, από τον ίδιο.

Προφανώς και κάποιοι από όλους όσους στοχοποιεί ως υπαίτιους έχουν μερίδιο ευθύνης. Άλλοι μεγάλο, άλλοι μικρό, άλλοι καθόλου. Το μεγαλύτερο όμως το έχει αναμφίβολα, το αναλαμβάνει ή όχι, ο άρχων του Δήμου.

 

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.