29 Οκτωβρίου 2020 (16:26)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Προβλήματα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης έφερε η πανδημία

Σε περίοδο αβεβαιότητας έχουν εισέλθει ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στην Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας που στέρεψε τα ταμεία τους.

Αθλητικα , 25 Ιουλίου, 2020 14:42

Σε περίοδο αβεβαιότητας έχουν εισέλθει ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στην Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας που στέρεψε τα ταμεία τους.

Η πορτογαλική Άβες δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλου Πορτογαλίας, διέρχεται μια τεράστια οικονομική κρίση που μεταφράζεται και σε κρίση στα εσωτερικά της ομάδας. Παίκτες αποχωρούν καθώς η διοίκηση αδυνατεί να πληρώσει μισθούς, ενώ ανακοινώθηκε πως θα δεν καταστεί δυνατόν η ομάδα να μεταβεί στην πόλη Πορτιμάο για το τελευταίο παιχνίδι του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η Άβες έχει ήδη υποβιβαστεί κατηγορία.

Στη Γαλλία, η Μπορντώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η κατάσταση του ιστορικού συλλόγου έχει οδηγήσει χιλιάδες υποστηρικτές στους δρόμους ενώ το μέλλον της ομάδας μπήκε και στην ατζέντα των υποψηφίων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Η διοίκησή προειδοποιεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει περίοδος αυστηρής λιτότητας.

Ακόμα και στη Μπαρτσελόνα, τον σύλλογο με την υψηλότερη μισθοδοσία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η κρίση γίνεται αισθητή. Οι παίκτες αποδέχθηκαν μείωσης αποδοχών κατά 70% κατά την περίοδο αναστολής του ισπανικού πρωταθλήματος.