18 Οκτωβρίου 2021 (10:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Ανάδραση”: Ομολογία απραξίας από τον Δήμαρχο. Να αναλάβει τις ευθύνες του

Απάντηση στην ανακοίνωσή του Δημάρχου, Ν. Αρετάκη και στον, κατά κάποιο τρόπο, απολογισμό του έργου του, δίνει η “Ανάδραση” με…

Ελλαδα Ζακυνθος , 25 Ιουλίου, 2020 11:14

Απάντηση στην ανακοίνωσή του Δημάρχου, Ν. Αρετάκη και στον, κατά κάποιο τρόπο, απολογισμό του έργου του, δίνει η “Ανάδραση” με δελτίο τύπου, το οποίο τιτλοφορεί “Ανακοίνωση για το “έτος Αρετάκη””

Η “Ανάδραση” κάνει λόγο για ομολογία απραξίας του κ. Αρετάκη και τον κατηγορεί ότι δεν έχει καταφέρει ως Δήμαρχος να συνεργαστεί για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Ζακύνθου, επισημαίνοντας ότι άλλο είναι να είσαι Ευεργέτης και άλλο να είσαι Ηγέτης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της “Ανάδρασης”:

“Με τη συμπλήρωση έτους από την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Ζακύνθου ο κ. Νικήτας Αρετάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Ουδεμία έκπληξη. Κάποιοι θύμωσαν. Δεν έπρεπε. Εμείς κατανοούμε. Η ομολογία της απραξίας του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ανάληψης της ευθύνης που τον βαρύνει και γι αυτό τον καλούμε να αλλάξει ρότα.
Ο κ. Αρετάκης:
*Αναγνωρίζει ότι στο διάστημα αυτό δεν κατάφερε να αφαιρέσει ούτε ένα πρόβλημα από τα όσα ταλαιπωρούν τη Ζάκυνθο.
*Επαίρεται ότι η μοναδικότητά του δεν αντέχει κανένα άλλο πρόσωπο δίπλα του, ούτε καν τους απαραίτητους για τη λειτουργία του δήμου αντιδημάρχους.
*Ξιφουλκεί εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων βλέποντας πίσω από κάθε γραφείο του δημοτικού μεγάρου εν δυνάμει αντιπάλους, ανίκανους λειτουργούς ή και δολιοφθορείς.
*Επικρίνει χύδην όλους όσους πέρασαν πριν από αυτόν από το αξίωμα που κατέχει και καταγγέλλει σκοτεινές δυνάμεις ότι τον κυνηγούν.
Όλα αυτά ωστόσο βαρύνουν αποκλειστικά τον ίδιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να εκλέχτηκε δήμαρχος Ζακύνθου αλλά δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως τέτοιος, με δυο λόγια να ζυμωθεί με τη ζακυνθινή κοινωνία, να σταχυολογήσει τις ανάγκες της, να θέσει προτεραιότητες, να σηκώσει τα μανίκια και κυρίως να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ, για να αρχίσει να δίνει λύσεις.
Το κενό το οποίο έχει δημιουργήσει προσπαθεί να το καλύψει με κατηγορίες για σκάνδαλα περασμένων ετών, ασαφείς και επιβλαβείς για το δήμο συμβάσεις, ύποπτες ιστορίες και πολλά άλλα τέτοια ενδιαφέροντα, τα οποία είναι αρμοδιότητας του νομικού γραφείου του και της εισαγγελίας.
Δεν κατάφερε ποτέ να αξιοποιήσει το μεγάλο κεφάλαιο της εμπιστοσύνης που του έδειξε ένα μεγάλο ποσοστό των Ζακυνθινών, γιατί ο ίδιος δεν εμπιστεύθηκε ποτέ κανέναν. Γι αυτό συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες στο κεφάλι του, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τις ασκήσει και χωρίς να δικαιούται από το σύστημα της απλής αναλογικής που τον ανέδειξε.
Διότι είναι άλλο πράγμα να είσαι Ευεργέτης και άλλο πράγμα να είσαι ΗΓΕΤΗΣ, που με δυο κουβέντες σου μπορείς να ενεργοποιήσεις τον ενθουσιασμό και να κινητοποιήσεις με το όραμά σου, όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, προς όφελος της κοινωνίας.
Το κεφάλαιο λοιπόν «έργο Αρετάκη» παραμένει κενό. Κατά συνέπεια το «έτος Αρετάκη» προστίθεται ως ένα ακόμη πρόβλημα στην πλάτη του πολίτη της Ζακύνθου.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.