26 Μαΐου 2022 (14:54)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Γ.Αρμένης κατηγορεί για ανικανότητα και λαϊκισμό τον Δήμαρχο και του ζητά να παραιτηθεί

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του Δημάρχου, σε εξ ίσου σκληρή γλώσσα και αναλόγου ύφους, ήρθε από τον κ. Γιώργο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Ιουλίου, 2020 10:22

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του Δημάρχου, σε εξ ίσου σκληρή γλώσσα και αναλόγου ύφους, ήρθε από τον κ. Γιώργο Αρμένη, ο οποίος μάλιστα κάλεσε για μία ακόμη φορά τον κ. Αρετάκη να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, για ανικανότητα και για λαϊκισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ionianradio.gr τόνισε ότι:

“Η παρατήρηση που έχω να κάνω για το δήμαρχο και με την ανακοίνωση που μου διαβάζεται και που άκουσα ότι μόλις αναρτήθηκε, είναι ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα της Ζακύνθου, αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζει, όταν διαμόρφωνε το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Όμως, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει γίνει ούτε μία παρέμβαση πουθενά. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα και όχι με τον Αρμένη. Πρέπει να κάνει έργα και παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσει την οδυνηρή πραγματικότητα των Ζακυνθινών.
“Όλο αυτό που ανάρτησε μου θυμίζει προεκλογική εκστρατεία. Εγώ εκείνο που μπορώ να κάνω , είναι να λέω τις προτάσεις μου. Ο δήμαρχος είναι εξοπλισμένος με τεχνικό πρόγραμμα που εγώ δεν του το καταψήφισα, προϋπολογισμό … είναι αντιμέτωπος με τα προβλήματα της Ζακύνθου, που αυξάνονται χωρίς να κάνει έστω μία παρέμβαση.”

Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά και σε όσα είπε προσωπικά για τον ίδιο ο κ. Αρετάκης, ο κ. Αρμένης, κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ανικανότητα και ότι οδηγεί την Ζάκυνθο σε πλήρη καταστροφή:
“Σήμερα σε συζήτηση που είχα με εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας έμαθα ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο.Έχει να κάνει με απορριμματοφόρο που τρέχουν τα ζουμιά και κυκλοφορώντας αφήνει μικρόβια.
Κανένας δεν του δημιουργεί ζητήματα για να τα λύσει όλα αυτά. Έχει και τις υπηρεσίες του δήμου που πρέπει να τις λειτουργεί, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικές.
Πάμε για πλήρη καταστροφή και μάλιστα σε μία περίοδο που η Ζάκυνθος δεν είναι στα καλύτερα της. Θα βρεθούμε προ μεγάλων δυσάρεστων εκπλήξεων. Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι αποτελεσματική. Τη μπασκέτα δεν την χάλασε ο Αρμένης, ούτε τους κάδους, ούτε τα οχήματα και τα απορριμματοφόρα. Δεν τα χάλασε ο Αρμένης , δεν τον εμποδίζει ο Αρμένης. Τον εμποδίζει η ανικανότητα και … ένα οδυνηρό περιβάλλον…
Υπάρχει σοβαρή ανησυχία …Πρέπει να λειτουργήσει δημοτική μηχανή.
Τη διαχείριση των απορριμμάτων , θα την έχει πλέον μόνο ο νέος φορέας, ο δήμος πλέον θα κάνει μόνο την αποκομιδή. Οι διαδικασίες που έχει κάνει ο δήμαρχος έχουν δημιουργήσει έδαφος που μπορεί να πάμε σε μεγάλη αύξηση τελών.
Έχει δημιουργηθεί κλίμα εθελοντισμού, πρέπει να το αξιοποιήσουμε αλλά έχει και όρια. Αν δεν προσφέρει και ο δήμος τότε ο εθελοντισμός δεν θα προσφέρει, αντίθετα θα απογοητεύει.”

Ο κ. Αρμένης άσκησε κριτική στον Δήμαρχο για σειρά αποφάσεών του και για προεκλογικές του εξαγγελίες τις οποιες δεν έχει υλοποιήσει, ενώ ρώτησε εκ νέου τι έχουν γίνει τα χρήματα που έλαβε ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας:
“Ο δήμος μας , η δημοτική ομάδα που υπάρχει, είναι όλοι αντιδήμαρχοι μάχιμοι στα πόστα τους εκτός από έναν. Δίνουν τη μάχη τους υποτίθεται με καθοδήγηση του κ.Αρετάκη
Εμείς καταθέταμε προτάσεις με σκοπό να υλοποιηθούν . Θέλω να επισημάνω ότι σε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου αντί να τις εκτελέσει έκανε ένσταση.
Θα μπορούσε να γίνει μία υποτυπώδης μονάδα σφαγείων και σε 6 μήνες να προχωράγαμε και στα νέα. Χάθηκε… και μάλλον χάθηκαν και τα έργα της Ταβουλάρη και Οpen Μall
Παρατηρείται εγρήγορση στην υπογραφή συμβάσεων. Υπέγραψε 2 με ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ. Θα πρέπει να γίνει νομική γνωμοδότηση….
Κραυγαλέο παράδειγμα αδιαφορίας για τα δημοτικά δρώμενα, το νερό που τρέχει στη περιοχή Μητροπόλεως, εδώ και μήνα!
Πιστώσεις για το covid-19, έχουν έρθει πάνω από 300.000 ευρώ, για πυροπροστασία, για πολιτική προστασία…. Που νομίζει ότι απευθύνεται; Πόσα χρήματα έχουν διατεθεί;”
Όλα αυτά δημιουργούν εφιαλτικό τοπίο και γι αυτό τον παρότρυνα ή να αλλάξει τακτική ή να φύγει, γιατί τα προβλήματα που θα έχουμε θα είναι τεράστια και δεν έχουν την δυνατότητα να τα αντιμετωπίσουν
Το οδυνηρό του πράγματος είναι ότι έχουν διαλυθεί όλες οι υπηρεσίες του δήμου μας. Ζητάνε βεβαίωση και πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες για να την πάρουν. Είναι δυνατόν να μην λειτουργεί τίποτα διοικητικά; Όλα έχουν μπλοκαριστεί…”
Ιδιαίτερη αναορά έκανε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να κλείσει τους παιδικούς σταθμούςστο Αργάσι:
“Φοβερή εντύπωση μου έκανε, που χωρίς να υπάρχει απόφαση, θέλει να κλείσει τους παιδικούς σταθμούς στο Αργάσι. Τον έχει βγάλει από τις επιλογές των γονέων. Μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που τον συμπληρώνουν με το στυλό τους.
Τι σημαίνει για την κ.Καψαμπέλη ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία του; πήραμε απόφαση ότι δοκιμαζόμαστε και μία από τις προτάσεις μας ήταν να πληρώσουμε αυτούς που τους χρωστάμε. Νομίζω ότι υπήρχαν προβλήματα στην πληρωμή και το αναφέρω γιατί η κ.Καψαμπέλη γνωρίζει…
Οι ανάγκες του δήμου, καλύπτονται είτε από ανταποδοτικά είτε από την κεντρική διοίκηση. Τα ανταποδοτικά πρέπει να δίνονται σε έργα. Τι σημαίνει δεν είναι συμφέρον; Δεν είναι συμφέρον 20 παιδιά για την κα αντιδήμαρχο να μείνουν στον παιδικό Αργασίου; Ο σταθμός δεν θα κλείσει επειδή το θέλει η κα αντιδήμαρχος. Θα λειτουργήσει κανονικά και θα δώσω αγώνα για αυτό, γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας. Αν κλείσει μία δομή δεν ανοίγει. Αξίζει το κόπο να δώσουμε όλοι αγώνα να λειτουργήσει.”

Τέλος επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Αρετάκη, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό:
“Το θέμα δεν είναι ότι δεν συνεργαζόμαστε. Σε όποιο ζήτημα έχει φέρει, πέρασε, όπως είναι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε όταν υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Όμως έχει βγει να αλιεύσει…. Ευτελίζει το αποτέλεσμα της δουλειάς που θα έχει . Δεν εκτιμάει τους ανθρώπους, δεν εκτιμάει τους συνεργάτες του. Επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα πρέπει ο ίδιος να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την περίπτωση, για το πώς θα λύσει προβλήματα και να μην αποτελεί εμπόδιο.
Θεωρώ ότι η αποταμίευση είναι πλαστή εικόνα, τα χρήματα είναι για συγκεκριμένες εργασίες, δεν μπορεί να τα αποθηκεύσει. Ο ίδιος θεωρεί ότι τα αποθηκεύει, αλλά δεν μπορεί να το κάνει.
Εμείς σαν παράταξη βοηθάμε να λυθεί το ζήτημα των απορριμμάτων.
Για να λυθεί το ζήτημα, έχει υπάρξει άπλετος λαϊκισμός που πολλές φορές έχει περάσει στην κοινωνία. Βρισκόμασταν μπροστά σε μία πραγματικότητα που δεν καταλάβαινε από αυτό το λαϊκισμό
Σήμερα έχουμε ένα δημοπρατημένο έργο και πρέπει να εξετάσουμε με σοβαρότητα τις επόμενες κινήσεις για το έργο αυτό που το έχει ανάγκη η Ζάκυνθος.
Αυτό το έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό, μόνο για κατασκευή όχι για λειτουργία, άγγιζε τα 22 εκατομμύρια και τώρα έπεσε στα 16. Τα χρήματα μειώθηκαν και το αντικείμενο έμεινε το ίδιο. Αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε σαν δήμος. Ακόμη δεν έχω όλα τα δεδομένα όμως αυτό το έργο που χρηματοδοτήθηκε για το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης κοστολογήθηκε ένα συγκεκριμένο ποσό. Όμως υπήρξε μείωση…
Συνδιοίκηση και συνδιαχείριση για τον κ. Αρετάκη είναι ξένα. Εμείς ως παράταξη βλέπουμε το δήμο όχι σαν ευκαιριακή ενασχόληση. Δεν ασχολούμαστε ευκαιριακά, πράγματι πονάμε, ενδιαφερόμαστε, λειτουργούμε και η πρώτη ανησυχία μας είναι, μήπως μπορεί να υπάρξει μία λύση και την οποία έχει ο κ. Αρετάκης στα χέρια του. Αυτή η λύση είναι, η παραίτηση του.
Από Οκτώβριο θα έχουμε δύσκολη οικονομική περίοδο
Όταν ανέλαβε δήμαρχος το Σεπτέμβριο, έκανε βόλτα και χαράτσωνε τα καταστήματα για να υπάρξει ευταξία. Τώρα η κατάσταση στη πόλη είναι απερίγραπτη.
Περιμένω να βγει πάλι να κάνει το γνωστό… να χαρατσώσει τους ζακυνθινούς”.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.