25 Ιανουαρίου 2022 (12:30)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αρνητικά και τα 31 τεστ που έχουν γίνει στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Από την Δευτέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή οι δύο μοριακοί αναλυτές οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, έχουν γίνει συνολικά…

Ελλαδα Ζακυνθος , 23 Ιουλίου, 2020 16:43

Από την Δευτέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή οι δύο μοριακοί αναλυτές οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, έχουν γίνει συνολικά 31 τεστ για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών, τα οποία, στο σύνολό τους έχουν βγει αρνητικά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες, που παρασχέθηκαν από το υπουργείο Υγείας και ο τρίτος μοριακός αναλυτής, που αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή κ. Μαστίνου, γεγονός που θα αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Δευτέρα και προτού εγκατασταθούν στο νοσοκομείο Ζακύνθου οι μοριακοί αναλυτές, τα δείγματα στέλνοντας στο Παστέρ, με τα αποτελέσματα οι απαντήσεις να βγαίνουν μετά από 24 ή και 48 ώρες. Από την Δευτέρα ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων έχει μειωθεί στα 45 λεπτά με μία ώρα!

Το γεγονός ότι όλα τα τεστ που έγιναν στο νοσοκομείο έχουν βγει μέχρι σήμερα αρνητικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε επανάπαυση και χαλάρωση των μέτρων προστασίας, αντιθέτως θα πρέπει να σημάνει την αυστηρή συνέχιση και την σχολαστική τους τήρηση.

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.