25 Ιανουαρίου 2022 (12:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δ. Ακτύπης: Διαψεύδει ως “παντελώς ανακριβή” δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας

Ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, διαψεύδει σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας “Ερμής”, σχετικά με την υλοποίηση μελέτης η οποία είχε εκπονηθεί…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Ιουλίου, 2020 10:52

Ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, διαψεύδει σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας “Ερμής”, σχετικά με την υλοποίηση μελέτης η οποία είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Παιδείας το 2013 και την οποία η εφημερίδα αναφέρει ότι «ξέθαψε από τα ράφια του Δήμου ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος», ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα ο βουλευτής, την μελέτη την παρέδωσε ο ίδιος στον Δήμαρχο.

Ο κ. Ακτύπης εγκαλεί την εν λόγω εφημερίδα και για ανακρίβειες που, όπως επισημαίνει, δημοσίευσε και σχετικά με την επίσκεψη στην Ζάκυνθο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατηγορώντας την για προσπάθεια απαξίωσης της σημαντικής για το νησί επίσκεψης του υπουργού και σκοπιμότητες, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ισχυρισμός της εν λόγω εφημερίδας ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε την Ζάκυνθο αποκλειστικά και μόνο με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα και την συνάντησή του με συνδικαλιστές της Αστυνομίας, είναι παντελώς ανακριβής.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου και τα συνημμένα, τα οποία ο κ.Ακτύπης παραθέτει ως απόδειξη των λεγομένων του και ως διάψευση των δημοσιευμάτων του “Ερμή”:

“Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ερμής» καθίσταται αναγκαίο να παρασχεθούν ορισμένες διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με το πρώτο από τα δημοσιεύματα αυτά, ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προωθεί την υλοποίηση μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί το 2013 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, και την οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, «ξέθαψε από τα ράφια του Δήμου ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος».

Πράγματι η πρωτοβουλία του Δήμου και της ΠΙΝ να προωθήσουν την υλοποίηση της μελέτης αυτής αποτελεί ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός.

Ωστόσο, ο αρθρογράφος του σχετικού, ενδεχομένως άθελά του και εξαιτίας ελλιπούς πληροφόρησής την οποία είχε, παρουσιάζει τα γεγονότα κατά τρόπο, μάλλον, ανακριβή.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επισημανθούν τα ακόλουθα: Καταρχάς, η σχετική μελέτη του Υπουργείου Παιδείας συνελέγη τεύχος-τεύχος μετά από ενέργειες, παρεμβάσεις και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη με στελέχη του ως άνω Υπουργείου. Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί πως ο Βουλευτής παρέδωσε ο ίδιος προσωπικά στο Δήμαρχο Ζακύνθου την εν λόγω μελέτη σε συνάντηση, την οποία είχαν στο πολιτικό γραφείο του πρώτου.

Συνεπώς, ο κύριος Αρετάκης δεν “ξέθαψε” καμία μελέτη. Αντίθετα, του παραδόθηκε από τον Βουλευτή στις 29 Ιανουαρίου 2020 μια ολοκληρωμένη και πανάκριβη μελέτη, την οποία ο ίδιος ο Βουλευτής φρόντισε να παραλάβει από το Υπουργείο Παιδείας στις 17.1.2020. Γεγονότα που αποδεικνύονται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο παρατίθεται. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, είναι πράγματι επιφορτισμένος από τις 29.1.2020 με την ευθύνη επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης καθώς και με την ευθύνη ένταξης του σχετικού έργου σε κάποιο από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που ήδη τρέχουν.

Σε ότι αφορά στην επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Ζάκυνθο, ο ίδιος αρθρογράφος αναφέρει στην εφημερίδα «Ερμής» ότι ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο αποκλειστικά και μόνο με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα και τη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας. Το σχόλιο αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Με τον τρόπο αυτό ορισμένοι επιδιώκουν να απαξιώσουν την επίσκεψη του Υπουργού στο νησί, τους στόχους αυτής και το θεσμικό του ρόλο του κυρίου Χρυσοχοΐδη. Δεν είναι δυνατόν να αποκρύπτεται από τους αναγνώστες το γεγονός ότι ο Υπουργός είχε δεσμευθεί προσωπικά στο Βουλευτή ότι θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο εντός του Ιουλίου κατά τη συνάντηση μεταξύ των δύο, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 1/7/2020. Για την επίσκεψη μάλιστα αυτή εξέδωσε το γραφείο τύπου του Βουλευτή δελτίο τύπου την ίδια ημέρα με αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό που δεν αμφισβητείται. Μάλιστα, όσον αφορά τις δεσμεύσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο, αυτές ήταν ακριβώς οι ίδιες με τις δεσμεύσεις που αναφέρονται στο από 1/7/2020 Δελτίο Τύπου. Είναι περιττό πλέον να πούμε περισσότερα για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη και για τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίστηκε. Όλα αυτά τα αναφέρουμε για τη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση που αξίζουν να έχουν οι πολίτες της Ζακύνθου.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής, «Θα ήθελα να τονίσω πως δεν διεκδικώ δάφνες απλώς επισημαίνω στοιχεία της πραγματικότητας τα οποία είμαι βέβαιος πως λανθάνουν της προσοχής του δημοσιογράφου που υπογράφει τα εν λόγω άρθρα, πιθανόν χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα. Άλλωστε, πιστεύω ακράδαντα πως οι ζακυνθινοί αξίζουν να έχουν ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση ιδίως όταν πρόκειται για ζητήματα που μας αφορούν όλους μας».

Όλα αυτά αποδεικνύονται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό καθώς και τα σχετικά Δελτία Τύπου τα οποία παρατίθενται.”

 

Παραλαβή μελέτης από το Υπουργείο Παιδείας 17/1/2020

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2509241715868419&set=a.652134044912538&type=3&theater

 

Παράδοση μελέτης στο Δήμαρχο 29/1/2020

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2538363329622924&set=a.2099953570130571&type=3&theater

 

Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη 1/7/2020

https://www.facebook.com/dionysios.aktypis/photos/a.317656992522492/587901512164704/?type=3&theater

 

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.