25 Ιανουαρίου 2022 (12:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Καθαρό» το 45άρι της δολοφονικής ενέδρας στον Άγιο Σώστη

«Καθαρό» εμφανίζεται να είναι, μετά και την βαλλιστική εξέταση που έγινε, το 45άρι πιστόλι το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση…

Ελλαδα Ζακυνθος , 20 Ιουλίου, 2020 23:15

«Καθαρό» εμφανίζεται να είναι, μετά και την βαλλιστική εξέταση που έγινε, το 45άρι πιστόλι το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση εναντίον του ζευγαριού στον Άγιο Σώστη, στην Λιθακιά Ζακύνθου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 37χρονης μητέρας και τον τραυματισμό του συζύγου της.

Το όπλο, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zantereport δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ή παράνομη ενέργεια. Είναι δηλαδή  από εκείνα που οι αστυνομικοί αποκαλούν «καθαρά».

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας ήθελαν να διαπιστώσουν εάν το συγκεκριμένο πιστόλι είναι πιθανόν να είναι το ίδιο με 45άρι που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αρχικά στην Ζάκυνθο ή αν είναι κάποιο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα χτυπήματα ανά την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται με την εξέταση των πολλών στοιχείων που έχει συλλέξει η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και τα κλιμάκια που ήρθαν στο νησί από την Αθήνα. Μεταξύ αυτών είναι συνομιλίες οι οποίες έχουν προκύψει από τις άρσεις των συνομιλιών, οι οποίες γίνονται συνεχώς. Η εξέταση του πλήθους των ευρημάτων και οι ανακρίσεις έχουν ήδη «δείξει» τόσο τους δράστες και φυσικούς αυτουργούς όσο και τους ηθικούς.

Από τον τόπο της επίθεσης περισυνελλέγησαν κάλυκες, DNA και αντικείμενα που βρέθηκαν στην γύρω περιοχή και σε συγκεκριμένα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες πριν και μετά το χτύπημα. Γενετικό υλικό έχει ληφθεί και από το φουσκωτό με το οποίο φαίνεται ότι διέφυγαν οι δράστες, οι πλόες του οποίου είναι καταγεγραμμένοι στο GPS του και βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Αποτελέσματα έχουν και οι ανακρίσεις προσώπων – «κλειδιών», όπως του χειριστή αλλά και του ιδιοκτήτη του φουσκωτού, καθώς και πολλών άλλων – και στην Ζάκυνθο και στην Αθήνα – για τους οποίους είτε υπάρχουν ενδείξεις άμεσης εμπλοκής είτε φέρονται να γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις, είτε είχαν δευτερεύοντες ρόλους, ακόμα και εν αγνοία τους.

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.