25 Ιανουαρίου 2022 (12:41)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ενίσχυση της αστυνομίας με 30 άνδρες και 2 ΟΠΚΕ ανακοίνωσε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης της Ζακύνθου, με 20 μόνιμους νέους αστυνομικούς, με την επιστροφή των 10 αποσπασμένων και την…

Ελλαδα Ζακυνθος , 18 Ιουλίου, 2020 13:44

Την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης της Ζακύνθου, με 20 μόνιμους νέους αστυνομικούς, με την επιστροφή των 10 αποσπασμένων και την δημιουργία δύο ομάδων ΟΠΚΕ, ανακοίνωσε, μετά το τέλος των επαφών του στο νησί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

“Ενισχύουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου με 20 νέους αστυνομικούς από τον Σεπτέμβριο, νέους μόνιμους αστυνομικούς. Θα επιστρέψουν οριστικά οι 10 αποσπασμένοι από τον Έβρο και τα νησιά, διότι έχουμε κάνει προσλήψεις συνοριοφυλάκων, έρχονται σε λίγες μέρες αρκετοί αστυνομικοί για να βοηθήσουν την Αστυνομική Διεύθυνση στο έργο του αεροδρομίου και στην αντιμετώπιση της πανδημίας” επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

“Εξαπλώνουμε και εκτελούμε ένα σχέδιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας με έμφαση στην οργάνωση του τμήματος ασφαλείας Ζακύνθου έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και όλα εκείνα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί αυτό. Δημιουργούμε δύο ΟΠΚΕ, ειδικές ομάδες καταπολέμησης εγκληματικότητας, οι οποίες θα είναι παρούσες στα πιο δύσκολα σημεία του νησιού, όπως είναι ο Λαγανάς και υπόσχεση και δέσμευση της κυβέρνησής μας είναι ότι το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Ζακύνθου, η πραγματικότητα και η καθημερινότητα του ανθρώπου θα αλλάξει”.

Αναφερόμενος στην πυροπροστασία, μίλησε για την φετινή ενίσχυσή της: ‘Είμαι εδώ για να οργανώσουμε περαιτέρω την πυροπροστασία του νησιού η οποία φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και μέσα και είμαι εδώ για να συμφωνήσουμε όλοι μαζί, κάτοικοι και οι εκπρόσωποί τους της Αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι των φορέων με τους οποίους συνομίλησα επί πολλή ώρα, πήρα το σφυγμό τους και από σήμερα ξεκινήσαμε τη λήψη των αποφάσεων.”

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας, συνδικαλιστές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

“Είναι τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί με τον συνάδελφό μου τον βουλευτή τον Διονύση Ακτύπη, στην Ζάκυνθο την αγαπημένη η οποία δίνει πολλά στη χώρα κάθε χρόνο με τα εκατομμύρια των επισκεπτών της. Είναι ο τέταρτος προορισμός επισκεπτών στην χώρα και αξίζει της προσοχής μας”, τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός και επεσήμανε ότι:

“Παρακολουθώ την Ζάκυνθο χρόνια. Γνωρίζω καλά τα προβλήματά της και είμαι εδώ για να τα λύσουμε. Η απόφασή μας είναι να ξαναβάλουμε την Ζάκυνθο στην κανονικότητα, σε ότι αφορά στον τομέα ασφάλειας, της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και πολιτών της Ζακύνθου.”

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.