26 Ιανουαρίου 2022 (21:33)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Άτακτη υποχώρηση” του Δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα, μετά το δημοσίευμα του zantereport

Σε “άτακτη υποχώρηση” υποχρεώθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου και οι συν αυτώ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το δημοσίευμα του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 17 Ιουλίου, 2020 11:31

Σε “άτακτη υποχώρηση” υποχρεώθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου και οι συν αυτώ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το δημοσίευμα του zantereport για την αυθαίρετη απόφαση του Δήμου να μην παραχωρήσει πρόσθετο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης, παρά τις κυβερνητικές εντολές.

Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτήν την εκτός λογικής και εντολών του υπουργείου Εσωτερικών απόφαση ήταν πολλές. Και από επιχειρηματίες του νησιού αλλά και από στελέχη του υπουργείου το οποίο και υποχρέωσε τους Δήμους να προχωρήσουν στην παραχώρηση επιπλέον χώρου στα καταστήματα εστίασης, όπου αυτό είναι δυνατόν, και εννοείται και χωρίς χρέωση, ως ένα μέτρο στήριξης των επιχειρηματιών της εστίασης, για την ζημία που υπέστησαν λόγω κορωνοϊού.

Εντύπωση προκαλούν οι ισχυρισμοί του κ Δημάρχου, ο οποίος για μία ακόμη φορά, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τη νέα του… αναστροφή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αρχική του πρόθεση ήταν να εφαρμόσει την κυβερνητική οδηγία για τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά τελικά έκρινε, ο ίδιος, πως το μέτρο είναι κοινωνικά άδικο γιατί δημιουργεί ανισότητες καθώς δεν μπορούν να επεκταθούν όλα τα καταστήματα…

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα εφαρμόσει και την άλλη κυβερνητική απόφαση που επιβάλλει στους Δήμους την μείωση των τελών, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει για όλους  και η μείωση θα είναι 50%.

Μετά από αυτά, κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πανηγυρίζουν γιατί, όπως υποστηρίζουν υποχρέωσαν τον Δήμαρχο να προσχωρήσει στην δική τους λογική. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τον πίεζαν νωρίτερα και που ήταν όταν η απόφαση της μη παραχώρησης λαμβανόταν στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Γιατί καλοί είναι οι αντιπολιτευτικοί πανηγυρισμοί δικαίωσης εκ των υστέρων αλλά καλύτερα θα ήταν να ασκούσαν ουσιαστική αντιπολίτευση πριν την λήψη των όποιων αποφάσεων.

Ανδρέας Παπαδημητρίου

 

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.