17 Μαΐου 2022 (23:36)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Οι… Βρετανοί ξανάρχονται. Προσδοκίες αλλά και ανησυχία.

Περί τους 1200 είναι οι πρώτοι, για την φετινή σεζόν, Βρετανοί τουρίστες που φτάνουν με 7 πτήσεις στο αεροδρόμιο της…

Ελλαδα Ζακυνθος , 15 Ιουλίου, 2020 10:24

Περί τους 1200 είναι οι πρώτοι, για την φετινή σεζόν, Βρετανοί τουρίστες που φτάνουν με 7 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, οι οποίες πτήσεις τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν, μεταφέροντας στο νησί όλο και περισσότερους επισκέπτες από την Γηραιά Αλβιώνα.

Οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι και οι άμεσα ή έμμεσα εξαρτώμενοι από τον τουρισμό, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια οικονομική”ανάσα” στην χαμένη κατά τα λοιπά, φετινή τουριστική σεζόν, στους Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι κατέχουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής “πίτας” στο νησί.

Από την άλλη, με βάση το ιστορικό και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Βρετανία, αλλά και με δεδομένη την χαλάρωση των μέτρων προστασίας, η οποία ειδικά στην Ζάκυνθο είναι εμφανέστατη έως προκλητική σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανησυχία όλων για πιθανές εκδηλώσεις κρουσμάτων στο νησί, είναι μεγάλη.

Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, κυρίως των λεγόμενων ‘εισαγόμενων”, έχει θορυβήσει τους ειδικούς και την κυβέρνηση η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων, ακόμα και επιβολή τοπικών lockdown, κάτι που η Ζάκυνθος πρέπει να αποφύγει πάση θυσία. Και για να το αποφύγει θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας και στις επιχειρήσεις και ατομικά, ώστε να παραμείνει η Ζάκυνθος ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς!

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απέκλεισε δεύτερο lockdown και έκανε λόγο για «ένα Plan b», για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα. «Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση την οποία θα ελέγξουμε, από το να έχουμε ένα δεύτερο υψηλό κύμα, τόνισε και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της Πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα» κατέληξε.

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Υγείας οι κορυφαίοι λοιμοξιωλόγοι της χώρας συνέστησαν στην πολιτική ηγεσία να κάνει υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Υπέρ την αλλαγής χρήσης μάσκας τάχθηκε την Δευτέρα και η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Λίνου, η οποία χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την άρση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, σημειώνοντας ότι «η μάσκα είναι η τελευταία αναγκαία προστασία που έχουμε από τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με την ίδια «παραπάνω από 55% των κρουσμάτων οφείλεται στην έλλειψη μάσκας και κυρίως στην έλλειψή της σε χώρους με κλιματισμό. Αυτό που είναι το κύριο πρόβλημα είναι ότι όλοι επαναπαυτήκαμε».

Άρα το τελευταίο που χρειάζεται αυτή την ώρα η Ζάκυνθος είναι επανάπαυση και χαλάρωση.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.