18 Μαΐου 2022 (00:33)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δήμος Ζακύνθου: Ένας χρόνος καθυστέρηση και σκουπίδια για “κέρδος” 13.000 ευρώ σε έργο 15 εκ!

Μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση, μετά από μεγαλόστομες υποσχέσεις για “κάθαρση”, καταγγελίες για “εργολαβικά συμφέροντα” και “αμαρτωλό παρελθόν” και  συστάσεις…

Ελλαδα Ζακυνθος , 15 Ιουλίου, 2020 11:42

Μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση, μετά από μεγαλόστομες υποσχέσεις για “κάθαρση”, καταγγελίες για “εργολαβικά συμφέροντα” και “αμαρτωλό παρελθόν” και  συστάσεις για “ψαλμούς του τροπαρίου της Κασσιανής”, βροντώδεις κραυγές για “κάθαρση”, εκτοξεύσεις κατηγοριών για “απάτες” και “σπατάλες”, βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου “δεν εκβιάζομαι”, την εξασφάλιση συμμετοχής στον διαγωνισμό εταιρειών και παραστάσεις εκπροσώπων τους στα δημοτικά συμβούλια, και ένα  σωρό άλλα βαρύγδουπα και λαϊκίστικα τσιτάτα, ο Δήμος και συγκεκριμένα η οικονομική επιτροπή, αποφάσισε να δώσει την κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης στον Λίβα, στην εταιρεία που ο κ. Δήμαρχος έσυρε τα μύρια όσα. Τη “Μεσόγειος”.

Η αλήθεια είναι πως, μπορεί όλες οι άλλες εταιρείες που… έκαναν ουρά για να αναλάβουν το έργο να τον “κρέμασαν”, αλλά στις οικονομικές του εξαγγελίες για εξεύρεση οικονομικότερων και συμφερουσών για τον Δήμο λύσεων σε ότι αφορά το εργοστάσιο του Λίβα, υλοποιήθηκαν, αφού κατάφερε σε μια σύμβαση 15.000.000 ευρώ να εξοικονομήσει ολόκληρες 13.000! Και αυτές όχι προς όφελος του Δήμου, αλλά της Ε.Ε. καθώς το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Προφανώς αυτό συνέβη επειδή δεν υπήρξε προσφορά από άλλη εταιρεία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου, Αυτό που μένει τώρα είναι 1. να απαντήσει γιατί καμία άλλη εταιρεία από αυτές που θα… έκαναν ουρά δεν μπήκε καν στον κόπο να στείλει μια προσφορά και 2. να ζητήσει μία συγγνώμη από τους Ζακυνθινούς για την παραπλάνηση και για την καθυστέρηση που επιβαρύνει την ήδη άθλια κατάσταση με τα σκουπίδια στο νησί και πιθανόν μία συγγνώμη από την ‘Μεσόγειος” για τα όσα της έσυρε.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.