25 Ιανουαρίου 2022 (13:04)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Microsoft: υποστήριξη για πολλαπλές διευθύνσεις email

Η Microsoft προσθέτει υποστήριξη για προσαρμοσμένες διευθύνσεις email στις υπηρεσίες του Office 365, μια δυνατότητα που ελπίζει να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2020[1].

Τεχνολογια , 14 Ιουλίου, 2020 07:30

Η Microsoft προσθέτει υποστήριξη για προσαρμοσμένες διευθύνσεις email στις υπηρεσίες του Office 365, μια δυνατότητα που ελπίζει να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2020[1].

Οι προσαρμοσμένες διευθύνσεις email είναι μια προαιρετική δυνατότητα που μπορούν να υποστηρίξουν ορισμένοι πάροχοι email. Η δυνατότητα περιγράφεται στο RFC 5233 internet standard..office365 - Microsoft: υποστήριξη για πολλαπλές διευθύνσεις email[2]

Είναι γνωστό σαν δευτερεύουσα διεύθυνση. Αυτό πρότυπο επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους χρησιμοποιώντας το “tags” ή τον χαρακτήρα συν (+),.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης με τη διεύθυνση email του [email protected] μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα διεύθυνσης + για να επεκτείνει τη διεύθυνση email του στο [email protected][3][4]

Εάν η διεύθυνση email του χρήστη υποστηρίζει την υποδιεύθυνση, όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται στο email [email protected] θα μεταφερθούν στα εισερχόμενα του χρήστη [email protected][5][6]

To “tag” μπορεί να είναι μοναδικό κάθε φορά, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν έναν άπειρο αριθμό προσαρμοσμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις οποίες μπορούν να προσθέσουν σε εταιρείες αγορών, σε φόρμες εγγραφής σε ενημερωτικά δελτία, φόρμες επικοινωνίας και άλλες διαδικτυακές φόρμες.

Μόλις φτάσουν τα email στα εισερχόμενα του χρήστη, ο κάτοχος μπορεί να δει ποια διεύθυνση email χρησιμοποίησε ο αποστολέας.

Να αναφέρουμε ότι αυτή η λειτουργία υπάρχει ήδη στο Gmail[7] της Google.

Gmail; To ξέρετε ότι έχετε δύο διαφορετικές διευθύνσεις;[8]