19 Μαΐου 2022 (14:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Επιστρέφει 5 εκ. ευρώ αν δεν ανοίξει άμεσα το Θέατρο ο Δήμος. “Χαστούκι” από την Ε.Ε.

Ένα βήμα πριν την αποστολή τελεσιγράφου στον Δήμο με την εντολή «ανοίξτε το Δημοτικό Θέατρο ή επιστρέψτε τα 5 εκ…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Ιουλίου, 2020 23:35

Ένα βήμα πριν την αποστολή τελεσιγράφου στον Δήμο με την εντολή «ανοίξτε το Δημοτικό Θέατρο ή επιστρέψτε τα 5 εκ ευρώ» βρίσκεται Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η υπομονή της οποίας φαίνεται να εξαντλείται με τις γενικότερες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του Δήμου Ζακύνθου απέναντί της.

Χθες, ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης, μετά από τις έντονες πιέσεις που ασκούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία των έργων και να διαπιστώσουν γιατί παραμένει κλειστό.

Το παράδοξο είναι ότι αν και το Δημοτικό Θέατρο, κτιριακά, τεχνικά και από πλευράς υποδομών είναι απολύτως έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του σε κοινό και καλλιτέχνες, κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει από τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 και το οποίο δεν έχει συμβεί γιατί πολύ απλά ο Δήμος αρνείται να το στελεχώσει με το προσωπικό που θα το καταστήσει λειτουργικό, παρά τα όσα ψευδώς ισχυρίζονται οι ένοικοι του Δημαρχιακού Μεγάρου και αναπαράγουν διάφοροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, η πρώτη διορία που έχει λάβει η δημοτική αρχή, να προχωρήσει στις κινήσεις εκείνες που απαιτούνται προκειμένου να προσληφθεί προσωπικό για να λειτουργήσει, επιτέλους, το Δημοτικό Θέατρο, λήγει στο τέλος της εβδομάδας.

Η επόμενη διορία, η οποία θα είναι και τελεσίδικη, λήγει στο τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αν μέχρι τότε και αν η Ε.Ε. δεν δώσει νέα παράταση, ενδεχόμενο που θεωρείται πολύ δύσκολο καθώς η υπομονή των στελεχών της που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο θέμα, έχει πλέον εξαντληθεί, ο Δήμος θα υποχρεωθεί να επιστρέψει άμεσα τα 5 εκ. ευρώ τα οποία δόθηκαν από το ΕΣΠΑ για το έργο.

Εν τω μεταξύ, είναι σχεδόν βέβαιο πως μέχρι τότε, το νησί θα επισκεφθούν για έλεγχο και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γεγονός που δείχνει το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το θέμα αλλά και το πόσο έχουν ενοχληθεί, αν όχι οργιστεί…

Αυτό που μένει, είναι να δούμε, τι θα επιλέξει ο Δήμος να κάνει. Θα «τρέξει» τις διαδικασίες, δηλαδή πρόσληψη προσωπικού, διάθεση του Θεάτρου σε καλλιτέχνες, δημιουργία προγράμματος εκδηλώσεων κ.λ.π. και να το λειτουργήσει ολοκληρωμένα, επιτέλους, όπως είναι υποχρεωμένος ή να αδιαφορήσει, όπως σε όλα τα άλλα μέχρι σήμερα και να βάλει το χέρι στην τσέπη για να επιστρέψει τα 5 εκ. στην Ε.Ε.;

 

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.