25 Ιανουαρίου 2022 (13:27)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Linuxfx το Linux που μοιάζει ακριβώς με Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή τα Windows 10, αλλά σας κούρασαν τα συνεχιζόμενα προβλήματα με κάθε αναβάθμιση, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε το Linux.

Τεχνολογια , 13 Ιουλίου, 2020 20:01

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή τα Windows 10, αλλά σας κούρασαν τα συνεχιζόμενα προβλήματα με κάθε αναβάθμιση, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε το Linux.

Παρακάτω θα δούμε μια διανομή που είναι φτιαγμένη να μοιάζει ακριβώς με το λειτουργικό της Microsoft Windows 10.

Το Ubuntu, το Linux Mint ή το elementary OS λειτουργούν μια χαρά, αλλά υπάρχει μια διανομή Linux που κάνει τους πρώην χρήστες των Windows 10 να αισθάνονται πολύ πιο άνετα.

Ονομάζεται Linuxfx και σκοπός του είναι να κάνει τη μετάβαση από τα Windows στο Linux όσο το δυνατόν πιο ομαλή.Screenshot 2020 07 13 19 57 30 - Linuxfx το Linux που μοιάζει ακριβώς με Windows 10

Όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot αλλά και στο παρακάτω βίντεο η διανομή Linuxfx μοιάζει ακριβώς με τα Windows 10. Προσέξτε το μενού Έναρξη αλλά και την έναρξη του λειτουργικού που διαθέτει το λογοτύπο των Windows. Αυτό θα μπορούσε φυσικά να παρουσιάσει προβλήματα στους προγραμματιστές της διανομής, καθώς η Microsoft μάλλον δεν θα το αφήσει έτσι.

Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα Linux και η ομάδα ανάπτυξης του Linuxfx[1] αναφέρει ότι έχει αλλάξει τα πάντα για να μοιάζουν με τα Windows. Για παράδειγμα ακόμη και το LibreOffice “φοράει” ένα theme του Microsoft Office.

Εκτός από το Helloa, έναν ψηφιακό βοηθό που έχει τροποποιηθεί για να μοιάζει με την Cortana, αυτό το λειτουργικό σύστημα Linux διαθέτει αρκετές εφαρμογές των Windows: Skype, TeamViewer και Microsoft Teams. Το εικονίδιο της εφαρμογής αλληλογραφίας, το οποίο είναι στην πραγματικότητα το Evolution, δανείστηκε το εικονίδιο του Outlook για να μοιάζει περισσότερο με το λειτουργικό της Microsoft.

Το Linuxfx βασίζεται στο Ubuntu 20.04 και χρησιμοποιεί σαν επιφάνεια εργασίας το Cinnamon DE.

Δείτε το βίντεο:

Κατεβάστε τη διανομή[2]

References

  1. ^ Linuxfx (sourceforge.net)
  2. ^ Κατεβάστε τη διανομή (sourceforge.net)