24 Ιανουαρίου 2022 (12:56)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


iSea “Φάτο πριν τα φάει”. Μια πρωτότυπη ενημερωτική-γαστρονομική δράση στην Ζάκυνθο

Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν οι ανοιχτές εκδηλώσεις του πραγματικά πρωτότυπου ενημερωτικού – γαστρονομικού προγράμματος της οργάνωσης iSea, «Φάτο πριν τα φάει»,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Ιουλίου, 2020 11:00

Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν οι ανοιχτές εκδηλώσεις του πραγματικά πρωτότυπου ενημερωτικού – γαστρονομικού προγράμματος της οργάνωσης iSea, «Φάτο πριν τα φάει», η οποία είχε την υποστήριξη της Natura di Zante και του ιδρύματος περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων.

 

Σκοπός των γαστρονομικών εκδηλώσεων, ο οποίος και επετεύχθη ήταν να έρθει πιο κοντά το κοινό στην κατανάλωση ξενικών ειδών και άγνωστων ειδών και να δημιουργηθεί μια ισχυρή αλυσίδα προσφοράς και ζήτησης αυτών των ειδών μεταξύ της παράκτιας επαγγελματικής αλιείας και της εστίασης, σαν άμεσο και πρακτικό μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσής τους.

 

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με «Το Καρτέλ των Γεύσεων» που ετοίμασαν και μοίρασαν στο κοινό συνταγές χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και βρώσιμα ξενικά είδη όπως  #λεονταρόψαρα (#Pterois_miles), #γερμανούς (#Siganus_sp) και #ιταλούς (#Callinectes_sapidus).

Η δράση ξεκίνησε στο θεατράκι της πλατείας, όπου στήθηκε μια όμορφη γιορτή, με την ομάδα μια “Αγκαλιά για τα παιδιά”, το χορευτικό συγκροτήματα Υακίνθη, όπου προσφέρθηκε, εκτός από τα πιάτα που ετοίμασαν οι σεφ, κρασί και μαντολάτο.

 

Χθες Κυριακή, η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Σώστη, όπου  η κοινότητα Λιθακιάς πρόσφερε σε όλους τους επισκέπτες παραδοσιακή ριγανάδα και άφθονο κρασί και η isea έμαθε, ακόμα και στους ντόπιους ψαράδες, πως να διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα ψάρια.

Χτες το απόγευμα η isea μαγείρεψε στη Μπόχαλη και οι εκεί επισκέπτες δοκίμασαν, εκτός από τις πρωτότυπες γέυσεις των σεφ και παραδοσιακή φρυγανιά.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.