24 Ιανουαρίου 2022 (11:47)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η χαμένη ευκαιρία της πόλης της Ζακύνθου

Η μεγάλη ευκαιρία για την αστική ανάπλαση της πόλης μας μάλλον χάθηκε για πάντα καθώς η νέα Δημοτική Αρχή δεν…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Ιουλίου, 2020 10:00

Η μεγάλη ευκαιρία για την αστική ανάπλαση της πόλης μας μάλλον χάθηκε για πάντα καθώς η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για να ολοκληρώσει την ανάπλαση της οδού Ταβουλαρημια και το OPEN MALL..

Όλα ξεκίνησαν όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, σκέφτηκε να αναπλάσει την διαδρομή από την είσοδο της πόλης μας, το ΚΤΕΛ στα Καμίνια έως την πλατεία Σολωμού και το Ιστορικό Κέντρο. Έτσι, ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων της Παλαιάς Αγοράς για την αναβάθμιση της οδού Ταβουλάρη θα γινόταν επιτέλους πραγματικότητα. Παράλληλα το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, θα αποκτούσε την αίγλη που του αρμόζει, με αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενέταξε την ανάπλαση της Ταβουλάρη για χρηματοδότηση στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και το ιστορικό κέντρο της πόλης στο πρόγραμμα ΟPEN MALL. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο νέος Δήμαρχος, Νικήτας Αρτάκης δεν έχει καμία διάθεση να υλοποιήσει το έργο των προκατόχων του, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση του Πρασίνου Ταμείου. Δήλωσε μάλιστα ότι οι έμποροι της Ταβουλάρη αποσκοπούν στην διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με σκοπό να εκθέτουν τα εμπορεύματα ή την “πραμάτειά τους” όπως ανέφερε ο ίδιος.

Έχει γράψει, στα παλιά του τα παπούτσια την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, που του ζητούν να προχωρήσει το έργο. Μεταξύ αυτών που στηρίζουν το έργο, είναι και οι 4 από τους 6 αντιδημάρχους. Δείχνοντας εμμονή, προσέφυγε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση της απόφασης, όμως και αυτή η προσπάθεια του Δήμαρχου έπεσε στο κενό.

Είναι πραγματικά λυπηρό να χάνονται προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, όταν σε άλλες περιοχές πιο φτωχές από εμάς γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος δεν έχει κανένα όραμα για την άμοιρη αυτή πόλη.

 

Δ.Μ.Π.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.