19 Μαΐου 2022 (14:21)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο εξ ανατολών Ισλαμιστής φίλος μας

Ο εξ ανατολών Ισλαμιστής φίλος μας, έκανε ακριβώς το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι οι φανατικοί Ισλαμιστές. Βλέπουν το Χριστιανισμό…

fb Αρθρογραφία , 12 Ιουλίου, 2020 19:27

Ο εξ ανατολών Ισλαμιστής φίλος μας, έκανε ακριβώς το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι οι φανατικοί Ισλαμιστές. Βλέπουν το Χριστιανισμό ως μια θρησκεία που έχει χάσει το λαϊκό της έρεισμα, έχει απαξιωθεί και οι πιστοί της είναι μαλθακοί και σε μεγάλο βαθμό άθεοι, σε σύγκριση με την πίστη στο Κοράνι και τη Σαρία.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να αντιληφθεί είναι ότι ο Διαφωτισμός, η ανάπτυξη και καθιέρωση των Δημοκρατιών μας και όλες αυτές οι συνθήκες που επέτρεψαν στη Δύση να κυριαρχήσει στον κόσμο, προέρχονται από τις κοινές Χριστιανικές αξίες στον ίδιο βαθμό που προέρχονται και από τον Αρχαίο Ελληνικό τρόπο σκέψης.

Ήταν το πάντρεμα αυτών των δύο στοιχείων που έφτιαξαν τον Δυτικό Πολιτισμό σε αυτό που είναι σήμερα.

Δεν λέω ότι δεν επικράτησαν φανατισμοί, σφαγές, πόλεμοι, απάνθρωπες συμπεριφορές, αλλά μέσα σε αυτό το καμίνι σφυρηλατήθηκαν όλες οι αξίες που μας κάνουν Πολίτες και όχι κοπάδια “πιστών”. Κι έτσι, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν δει τους “άθεους Δυτικούς” να αντιδρούν, όχι απαραίτητα για να υπερασπιστούν “του Χριστού την Πίστιν την Αγία” αλλά τις αξίες που παγιώθηκαν μέσω αυτής.

Να κάτι που ποτέ, ούτε οι Ισλαμιστές, ούτε τα απολυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν : Ότι το ήρεμο και νυσταλέο τοπίο της Ευρώπης πλάστηκε με πολύ αίμα και κανείς δεν τους το χαρίζει.

 

 

Κώστας Κάππος

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.