26 Ιανουαρίου 2022 (23:29)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μήνυση στο Ellinika Hoaxes για σύσταση συμμορίας

Όπως φαίνεται πολλοί είναι αυτοί που δεν συμπαθούν τον τρόπο που λειτουργεί η σελίδα Ellinika Hoaxes. Σήμερα το μεσημέρι ο δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης κατέθεσε μήνυση για την ιστοσελίδα και δημοσίευσε την είδηση στο προφίλ του στο Facebook.[1]

Τεχνολογια , 12 Ιουλίου, 2020 20:58

Όπως φαίνεται πολλοί είναι αυτοί που δεν συμπαθούν τον τρόπο που λειτουργεί η σελίδα Ellinika Hoaxes. Σήμερα το μεσημέρι ο δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης κατέθεσε μήνυση για την ιστοσελίδα και δημοσίευσε την είδηση στο προφίλ του στο Facebook.ellinika hoaxes - Μήνυση στο Ellinika Hoaxes για σύσταση συμμορίας[1]

Ο κ. Νίκος Αντωνιάδης κατηγορεί τους ιδιοκτήτες της σελίδας για την σύσταση συμμορίας αλλά και για συκοφαντική δυσφήμηση. Αναφέρει:

Το μεσημέρι μετέβην στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατέθεσα μήνυση κατά των εννέα μελών της συμμορίας των ελληνικών hoaxes, για τα εγκλήματα της σύστασης συμμορίας, κατ’ άρθρο 187 § 3 εδ. β΄ Ποινικού Κώδικα, και συκοφαντικής δυσφήμησης, κατ’ άρθρα 363-362 Ποινικού Κώδικα.

Την στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων θα τη διαβάσετε στο κείμενο της μηνύσεως που ακολουθεί.

Ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των μελών της συμμορίας, την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας και τη σύλληψη των δραστών.

Ενημερώθηκε άμεσα ο Διευθυντής της Δίωξης και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας.

Ο Διευθυντής της Δίωξης ενημερώθηκε και προσωπικά από εμένα τον ίδιο.

(διαβάστε όλη την δημοσίευση στο FB[2])

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα χρειαστεί νομική υπηρεσία αν δεν έχει. Η Αστυνόμευση του διαδικτύου έχει και αυτά, εκτός από τα γαλόνια και τα ειρωνικά σχόλια[3].

Να αναφέρουμε ότι αν και η συγκεκριμένη σελίδα είχε ξεκινήσει κάπως διαφορετικά, με σκοπό την γνωστοποίηση των hoaxes, στην πορεία φαίνεται να επήλθε η κομματικοποίηση, κάτι που από μόνο του δημιουργεί πολλούς αντιπάλους.

Μετά μάλιστα και την εξουσία του χωροφύλακα που απέκτησαν απλόχερα από το Facebook (αλήθεια με ποια κριτήρια μια ιδιωτική πρωτοβουλία γίνεται χωροφύλακας;) φαίνεται να έχασαν λίγο την μπάλα.

Τα χρόνια που ασχολούμαστε με το διαδίκτυο, έχουμε μάθει ότι τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί, αλλά και ότι οι λογοκρισίες βρίσκουν πάρα πολλά και αξεπέραστα εμπόδια.