25 Ιανουαρίου 2022 (12:26)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Google: τέρμα οι διαφημίσεις για συσκευές παρακολούθησης

Η Google ανακοίνωσε[1] αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση διαφημίσεων που προωθούν stalkerware, spyware και άλλων μορφών παρακολούθησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση τρίτων χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Τεχνολογια , 10 Ιουλίου, 2020 07:24

Η Google ανακοίνωσε[1] αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση διαφημίσεων που προωθούν stalkerware, spyware και άλλων μορφών παρακολούθησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση τρίτων χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η αλλαγή ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα σαν μέρος μιας επερχόμενης ενημέρωσης στις πολιτικές του Google Ads, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, από τις 11 Αυγούστου του 2020.stalkerware - Google: τέρμα οι διαφημίσεις για συσκευές παρακολούθησης

Παραδείγματα προϊόντων και υπηρεσιών που δεν θα μπορούν πλέον να προωθούν οι διαφημιζόμενοι μέσω του Google Ads περιλαμβάνουν:

  • Λογισμικό υποκλοπής spyware και η τεχνολογία που χρησιμοποιούνται για στενή παρακολούθηση συνεργατών, όπως λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση κειμένων, τηλεφωνικών κλήσεων ή του ιστορικού περιήγησης.
  • Ανιχνευτές GPS που διατίθενται στο εμπόριο ειδικά για να κατασκοπεύουν ή να παρακολουθούν κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
  • Προώθηση εξοπλισμού παρακολούθησης (κάμερες, συσκευές εγγραφής ήχου, κάμερες, κάμερες για τα μωρά) που διατίθενται στο εμπόριο και έχουν σαν σκοπό την παρακολούθηση.

Η Google δήλωσε ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες ερευνών ή τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τους γονείς να παρακολουθούν ή τα ανήλικα παιδιά τους δεν θα απαγορεύονται βάσει αυτής της νέας πολιτικής και θα εξακολουθούν να επιτρέπεται η διαφήμισή τους στην πλατφόρμα της.

Οι παραβάτες που προωθούν stalkerware θα λάβουν μια προειδοποίηση επτά ημερών, μετά την οποία θα έχουν προβλήματα εάν δεν καταργήσουν τις διαφημίσεις.

Η καταστολή της Google κατά των διαφημίσεων stalkerware έρχεται αφού η βιομηχανία προστασίας από ιούς αποφάσισε να προσθέσει ανιχνεύσεις για προϊόντα stalkerware στις μηχανές σάρωσης ιών.

Αφού βελτίωσαν τα προϊόντα τους, οι εταιρείες προστασίας από ιούς, ίδρυσαν το «Coalition Against Stalkerware[2]» τον Νοέμβριο του 2019, σαν την πρώτη παγκόσμια πρωτοβουλία του είδους της, για να ευαισθητοποιήσουν για την αυξανόμενη απειλή των stalkerware.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο, το stalkerware είναι μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης κατηγορίας spyware.

Το Stalkerware αναφέρεται σε εφαρμογές spyware[3] που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παρακολουθήσεις στενών φίλων, συνεργατών ή αγαπημένων χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους.

Η χρήση του Stalkerware[4] αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία λόγω του πολλαπλασιασμού των smartphone, καθώς επιτρέπει στους ζηλότυπους συνεργάτες να παρακολουθούν συνεχώς τα τηλέφωνα των άλλων.

References

  1. ^ ανακοίνωσε (support.google.com)
  2. ^ Coalition Against Stalkerware (iguru.gr)
  3. ^ spyware (iguru.gr)
  4. ^ Stalkerware (iguru.gr)