18 Οκτωβρίου 2021 (10:43)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Πολωνία: Αυλαία για την προεκλογική εκστρατεία

Αυλαία για την προεκλογική εκστρατεία στην Πολωνία, με τους δύο μονομάχους για την προεδρία να παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά.

Κοσμος , 10 Ιουλίου, 2020 21:50

Αυλαία για την προεκλογική εκστρατεία στην Πολωνία, με τους δύο μονομάχους για την προεδρία να παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά.

Με τον αέρα του πρωτοπόρου στον πρώτο γύρο, ο συντηρητικός Αντρέι Ντούντα μίλησε για τη σημασία της οικογένειας, το σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες και το θεσμό του γάμου ως ένωσης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.

«Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν τι θα γίνει στην Πολωνία, τι κράτος θα είναι η Πολωνία. Αν θα είναι ένα κράτος βασισμένο σε αξίες πολύ σημαντικές για μας και για μένα, και πολύ σημαντικές αν τις δούμε μέσα από το πρίσμα της ιστορίας», είπε.

Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα παιδιά του, ο ευρωπαϊστής δήμαρχος της Βαρσοβίας Ραφάλ Τρασκόφσκι ζήτησε από τις γυναίκες να δώσουν δυναμικό παρών στην κάλπη.

«Κυρίες και κύριοι, ας το κάνουμε για τα παιδιά μας, ας το κάνουμε για τα εγγόνια μας. Ας επενδύσουμε σε μια Πολωνία με ανοχή, με χαμόγελο, που απλώνει το χέρι σε όσους σκέφτονται διαφορετικά. Ας επενδύσουμε σε μια Πολωνία χωρίς διχασμούς, μια Πολωνία όπου δεν υπάρχουν ίσοι και πιο ίσοι», τόνισε.

Στον πρώτο γύρο ο Αντρέι Ντούντα απέσπασε το 43,5% των ψήφων και ο Ραφάλ Τρασκόφσκι το 30,5%.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Τρασκόφσκι αναμένεται να προσελκύσει το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων που επέλεξαν υποψήφιους οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο.